27.9.2024 9:31

Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία: Δράσεις του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στη Χίο

Στελέχη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» θα προσφέρουν πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας και ενημέρωση για τις υπηρεσίες κατ' οίκον φροντίδας στους ηλικιωμένους πολίτες της Χίου

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την Τρίτη Ηλικία, την Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2024, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Χίου διοργανώνει ειδική εκδήλωση για να τιμήσει τους ηλικιωμένους και να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Από τις 10:00 π.μ. έως τη 13:00 μ.μ., τα στελέχη του προγράμματος θα βρίσκονται στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στους πολίτες.

Συγκεκριμένα, το νοσηλευτικό προσωπικό θα παρέχει πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας, οι οποίες περιλαμβάνουν τη μέτρηση και καταγραφή των ζωτικών σημείων, όπως αρτηριακή πίεση, οξυγόνο, καρδιακούς παλμούς και επίπεδα σακχάρου. Αυτές οι υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες στο ευρύτερο κοινό, προσφέροντας μια σημαντική ευκαιρία για την παρακολούθηση της υγείας των πολιτών.

Παράλληλα, οι κοινωνικοί επιστήμονες και οι οικογενειακοί βοηθοί θα ενημερώνουν το κοινό για τις υπηρεσίες που προσφέρει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο την υποστήριξη των ηλικιωμένων με υπηρεσίες κατ’ οίκον φροντίδας, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Στην ανακοίνωσή της, η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Χίου αναφέρει ότι μέσω του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας θα συνεχίσει να παρέχει συστηματική και οργανωμένη Πρωτοβάθμια Κοινωνική Φροντίδα κατ΄ οίκον στα ηλικιωμένα άτομα με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των εξυπηρετούμενων πολιτών.

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ