24.8.2024 12:02

Πέταξαν κουτάβια σε χαράδρα ανάμεσα σε Κοινή και Παγίδα

Δυστυχώς κάποιοι συνεχίζουν να αγνοούν τις εκκλήσεις του Δήμου για καλή συνεργασία στο κομμάτι των αδέσποτων ζώων ώστε να περιοριστούν τέτοια φαινόμενα.

Επισκέπτες στο νησί μας που ήρθαν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές βρήκαν πριν λίγες ημέρες 3 πεταμένα κουτάβια ανάμεσα στα χωριά της Κοινής και Παγίδας μέσα σε χαντάκι. Μάλιστα σε επικοινωνία που είχαν με τον Δήμο Χίου τον ενημέρωσαν ότι τα βρήκαν σε σημείο που οι ίδιοι είχαν περάσει την προηγούμενη ημέρα κατά την διάρκεια της βόλτας με το κατοικίδιο τους.

Ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με την αστυνομία θα κάνει έρευνα στην περιοχή καθώς όπως αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά και αυτά τα κουταβάκια είναι αποτέλεσμα ανεπιθύμητης γέννας από δεσποζόμενη σκυλίτσα που ο ιδιοκτήτης της αγνοεί να την στειρώσει και επιλέγει να διαχειριστεί τα κουτάβια της με αυτό τον τρόπο.

Ο Δήμος Χίου έχει ενημερώσει τα Τοπικά Συμβούλια κάθε περιοχής ότι προτίθεται να βοηθήσει στην ενημέρωση για τα οφέλη της στείρωσης και να συνδράμει σε όποιον δεν μπορεί να στειρώσει το κατοικίδιο του ωστόσο η ανταπόκριση δεν είναι η αναμενόμενη μέχρι στιγμής με αποτέλεσμα τέτοια περιστατικά να συνεχίζουν να υπάρχουν.

Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα και παρακαλούμε όποιος έχει οποιαδήποτε πληροφορία για την σκυλίτσα να ενημερώσει τον Δήμο Χίου.

Τα κουταβάκια είναι υπό την προστασία του Τμήματος Διαχείρισης των ζώων του Δήμου Χίου, αναζητούν μόνιμες οικογένειες και όποιος επιθυμεί να μάθει περισσότερες πληροφορίες για αυτά μπορεί να επικοινωνήσει τις καθημερινές τηλεφωνικώς στο 2271353116 ή με την σελίδα του Δήμου (Αδέσποτες Ιστορίες στο facebook).

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ