17.4.2013 13:42

Πήρε την αντλία... και έφυγε

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΝΤΛΙΑ ΝΕΡΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΜΟΛΙΑ

Γνώριζε καλά τα κατατόπια και το αντικείμενο ο διαρρήκτης που πριν από μερικές μέρες έκλεψε την πομώνα εξόρυξης του νερού από την γεώτρηση των Αρμολίων, στον κεντρικό δρόμο Αρμολίων – Πυργίου κοντά στο πρώην νταμάρι του Πασσάδη.

Η γνώση του μηχανήματος και του χώρου αποδεικνύεται από το ότι ο  δράστης πρώτα έκλεισε τον εξωτερικό διακόπτη του ρεύματος και στη συνέχεια  μπήκε στο δωμάτιο από το φωταγωγό, αποσύνδεσε το καλώδιο από τον πίνακα της ΔΕΗ και πήρε πολύ προσεκτικά την πομώνα.

Στην διαπίστωση αυτή συνηγορεί και το ότι το καλώδιο που συνδέει τον μηχανισμό με τον πίνακα της ΔΕΗ δεν έχει κοπεί βίαια, αλλά  έχει αποσυνδεθεί πολύ προσεκτικά.

Οι πιθανές χρήσεις

Δύο είναι οι πιθανές προοπτικές της διάρρηξης, που διερευνά το Α/Τ Καλαμωτής.

Πιθανότερη θεωρεί την περίπτωση της προσωπικής χρήσης αν ο δράστης έχει κάποια σχέση με τη λειτουργία γεωτρήσεων, αλλά δεν αποκλείει και την πώληση ολόκληρου του μηχανισμού ή ανταλλακτικών στην τοπική αγορά.

Το ενδεχόμενο της κλοπής για πώληση σιδήρου σχεδόν έχει αποκλειστεί, αφού  ο δράστης ή οι δράστες δεν πήραν και τις  παλιές σωληνώσεις του δικτύου που υπάρχουν διάσπαρτες στο χώρο.

Η αστυνομική διεύθυνση έχει καταγράψει τα κατασκευαστικά στοιχεία του μηχανήματος και   συνιστά στους ενδιαφερόμενους που θα αγοράσουν μεταχειρισμένη πομώνα  να ενημερώσουν τις αρχές για να μη θεωρηθούν αποδέκτες προϊόντος κλοπής.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ