11.11.2016 20:00

Πόντιοι και Χιώτες «ξεσήκωσαν» την πλατεία Βουνακίου [ΒΙΝΤΕΟ]

Στους ρυθμούς του Πόντου χόρεψαν σήμερα οι Χιώτες που μαζί με την επέτειο απελευθέρωσης του νησιού τίμησαν και την παραμονή  της εικόνας της Παναγίας της Σουμελά στη Χίο.

Στην κεντρική πλατεία του νησιού αμέσως μετά το πέρας των εντυπωσιακών αεροπορικών επιδείξεων από το μαχητικό αεροσκάφος F16 Block 52+, εκατοντάδες Χιώτες θαύμασαν και καταχειροκρότησαν μέλη χορευτικών σωματείων του νησιού να χορεύουν μαζί με τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Χίου και Ρίζου αντιπροσωπευτικούς χορούς του Πόντου.

Πάνω από250 χορευτές υπό τις οδηγίες του χοροδιδάσκαλου Σαράντου Κωστίδη και των δασκάλων χορού Στέφανης Ζαννίκου και Ιουλίας Λιγνού, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και καθήλωσαν το κοινό που τους παρακολουθούσε.

Πιασμένοι χέρι-χέρι και υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας και του νταουλιού έκαναν επιβλητική είσοδο από τον Δημοτικό Κήπο, χορεύοντας κυκλικά γύρω από το συντριβάνι. Στο τέλος κοινό και χορευτές έγιναν ένα χορεύοντας όλοι μαζί και κάνοντας εντυπωσιακό φινάλε.

Εξίσου εντυπωσιακά ήταν και τα μέλη των χορευτικών σωματείων του νησιού που χόρεψαν κατά την έναρξη της εκδήλωσης  αντιπροσωπευτικούς  χορούς της Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ