6.6.2024 13:29

Portfolio Ψυχικής Ενδυνάμωσης Παιδιών & Εφήβων - Ένας πρακτικός οδηγός για όλους!

Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου ανακοινώνει με χαρά την έκδοση του νέου "Portfolio Ψυχικής Ενδυνάμωσης Παιδιών & Εφήβων - Ένας πρακτικός οδηγός για όλους!". Αυτό το σημαντικό εργαλείο έχει σχεδιαστεί για να ευαισθητοποιήσει και να παρέχει χρήσιμες συμβουλές για την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας σε παιδιά και εφήβους. Απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και φορείς, προσφέροντας θεωρητικές γνώσεις και βιωματικές δραστηριότητες.

Στόχοι και Περιεχόμενο του Portfolio

Το Portfolio επικεντρώνεται στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, της αυτοεκτίμησης, της ενσυναίσθησης, της αυτορρύθμισης, και στη διαχείριση του άγχους. Περιλαμβάνει θεωρητικές προσεγγίσεις και πρακτικές δραστηριότητες που βοηθούν τα παιδιά και τους εφήβους να αναπτύξουν τις δεξιότητες αυτές.

Το έργο "Ψυχική Ενδυνάμωση Παιδιών και Εφήβων σε ακριτικά νησιά του Βορείου Αιγαίου" υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη, στο πλαίσιο του Προγράμματος Θεματικών Δωρεών. Η δημιουργία του Portfolio έγινε από μια εξειδικευμένη ομάδα του Τμήματος Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, η οποία περιλαμβάνει επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων.

Ο πρακτικός αυτός οδηγός αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για την κατανόηση και τον αναστοχασμό σχετικά με την ψυχική ανθεκτικότητα. Προσφέρει μια σύντομη επισκόπηση βασικών εννοιών και τρόπων παρέμβασης που βασίζονται στη βιβλιογραφική έρευνα και την εμπειρία της θεραπευτικής ομάδας του Κέντρου.

Μπορείτε να αποκτήσετε το Portfolio, με ένα κλικ στον σύνδεσμο εδώ.

Αρχείο PDF

PORTFOLIO

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ