15.11.2016 15:55

Το προσφυγικό «στραγγαλίζει» το Νοσοκομείο

ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ

Μπορεί η προσωρινή διοικήτρια  του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου Έλενα Βουτιέρου  να υποστηρίζει ότι το ανώτερο νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού μας αντιμετωπίζει χωρίς προβλήματα και ελλείψεις τις αυξημένες ανάγκες περίθαλψης που έχουν δημιουργηθεί από τον μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών που προσέρχονται καθημερινά στο νοσοκομείο, ωστόσο γιατροί και νοσηλευτές μάλλον έχουν αντίθετη άποψη.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν  μέλη του συλλόγου των νοσοκομειακών γιατρών, του ιατρικού συλλόγου και του ΣΕΣΝΟΧ , έκρουσαν από κοινού τον κώδωνα του κινδύνου για την επερχόμενη κατάρρευση του υγειονομικού συστήματος υγείας του νησιού μας.   «Είναι μια στιγμή δύσκολη για τη Χιακή κοινωνία και ο καθένας μας από τη θέση ευθύνης που κατέχει πρέπει να βοηθήσει ώστε να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων. Η λήξη των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών καθώς και του ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού  προσωπικού που προσελήφθη από το ΚΕΛΠΝΟ για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών   του προσφυγικού θα σημάνει την αρχή του τέλους για το νοσοκομείο», επισήμανε ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Χίου Γιάννης Μαλαφής προειδοποιώντας ότι η μη ανανέωση των συμβάσεων θα προκαλέσει  αδυναμία λειτουργίας της Μονάδας τεχνητού Νεφρού,  υπολειτουργία της Παιδιατρικής και κατά συνέπεια και των υπολοίπων κλινικών του νοσοκομείου.

Το ΚΕΛΠΝΟ έκανε λάθους υπολογισμούς

Οι συνεχείς αλλαγές στο θέμα αντιμετώπισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος από την πλευρά της Κυβέρνησης δημιούργησε όπως ήταν αναμενόμενο και λάθος υπολογισμούς από το ΕΚΕΠΥ που δεν προέβλεψε πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στα νησιά που πλήττονται από το προσφυγικό με τη δικαιολογία ότι υπήρχε Κυβερνητική πρόβλεψη να μεταφερθούν στην Ηπειρωτική Ελλάδα. «Στη συνάντηση που είχαμε μαζί τους μας ενημέρωσαν ότι οι μοναδικές προσλήψεις που θα γίνουν θα είναι στην ηπειρωτική Ελλάδα», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θανάσης Καρτάλης  μη κρύβοντας την απαισιοδοξία του για το μέλλον. Παράλληλα τόνισε ότι η υπόσχεση κάλυψης των πέντε θέσεων των επικουρικών γιατρών εκ μέρους της Διοίκησης του Νοσοκομείου, δεν λύνει το πρόβλημα.

ΣΕΣΝΟΧ: Τα προβλήματα αυξάνονται και γιγαντώνονται

Στις τεράστιες ελλείψεις νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού αναφέρθηκε  ο εκπρόσωπος του ΣΕΣΝΟΧ Δημήτρης Κουτσουράδης, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει προγραμματισμός και σχεδιασμός για τη λύση τους. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ