9.12.2013 16:12

Πρώτα ταϊσμένοι, μετά διαβασμένοι μαθητές

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΣΚΑΛΩΝ

Κάλεσμα στον κόσμο να βοηθήσει το κοινωνικό έργο της εκπαιδευτικής κοινότητας και στην πολιτεία να λύσει τα προβλήματα της εκπαίδευσης χωρίς συγχωνεύσεις σχολείων, απολύσεις εκπαιδευτικών και ακόμη περισσότερη μείωση των πενιχρών πιστώσεων που διαθέτει για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων, απηύθυναν ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου Γιώργος Αμπαζής και το μέλος της διοίκησης Βασίλης Μαυρέλλος.
Με αφορμή την εκστρατεία συγκέντρωσης ειδών ένδυσης, υπόδησης, τροφίμων και καθαριότητας για την ενίσχυση απόρων οικογενειών, οι συνδικαλιστές αναφέρθηκαν στα προβλήματα που έχουν οδηγήσει την εκπαίδευση και το συνδικαλισμό στην απαξίωση και επανέλαβαν τα πάγια αιτήματα για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και τη διάσωση της αξιοπρέπειας των μαθητών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών.
«Στόχος μας είναι να γίνει το σχολείο κάστρο αντίστασης και κοινωνικής αλληλεγγύης και ο δάσκαλος πρέπει να αποτελεί το κύταρρο που θα την εκπέμπει. Απαντάμε με έργα στην επίθεση του καπιταλιστικού συστήματος. Πρώτος μας στόχος δεν είναι πια το διάβασμα, αλλά να είναι ο μαθητής ταϊσμένος, εμβολιασμένος, καθαρός. Οι πρωτοβουλίες που έχουμε αναπτύξει στα σχολεία είναι πολλές και σημαντικές», τόνισε ο Γ. Αμπαζής.
Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην εκστρατεία, με διακριτικότητα και σεβασμό  στην αξιοπρέπεια των μαθητών και των οικογενειών τους, μπορούν έως τις γιορτές να παραδίδουν τα υλικά στα σχολεία ή στο γραφείο του Συλλόγου, στον πεζόδρομο της  οδού Αεροπόρου Βασιλειάδη (πρώην Βουπάλου),πάνω από τα μανάβικα.
«Αφιερώνουμε την κίνηση στον υπουργό Παιδείας που κλείνει σχολεία και αφήνει τους μαθητές πεινασμένους. Δεν πρέπει να κλείσουν 1.675 σχολεία, δεν πρέπει να διώκονται οι εκπαιδευτικοί με τις διαδικασίες της ψευδώνυμης αξιολόγησης, διαθεσιμότητας, της απόλυσης, δεν πρέπει να διαλύονται οικογένειες με αλόγιστες μετατάξεις, δεν πρέπει να συρρικνώνεται ο θεσμός και να εξαθλιώνονται τα δημόσια σχολεία  για να πριμοδοτείται η ιδιωτική εκπαίδευση», επεσήμανε ο Β. Μαυρέλλος.
Ο Σύλλογος Δασκάλων επιπλέον αγωνίζεται:
*  να συμπληρωθούν οι ειδικότητες στο Ειδικό σχολείο και Νηπιαγωγείο.
* να καλυφθούν οι κενές θέσεις των δασκάλων χωρίς συγχωνεύσεις σχολείων και
* να δοθούν πιστώσεις για τη θέρμανση των σχολείων.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ