16.5.2024 21:38

Σωματείο εμποροϋπαλλήλων - "Μετάδραση" και Κυβέρνηση παίζουν παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση, όπου οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν συνεχείς καθυστερήσεις στους μισθούς τους και απολύσεις, ενώ η διοίκηση της οργάνωσης "παίζει παιχνίδια" εις βάρος τους και των προσφύγων-μεταναστών.

Ανασφάλεια και Απολύσεις

Οι εργαζόμενοι της ΜΕΤΑδρασης βιώνουν την ανασφάλεια της απλήρωτης εργασίας, ενώ η διοίκηση προχωρά σε απολύσεις με τη μορφή μη ανανέωσης συμβάσεων. Η κατάσταση επιδεινώνεται από την απόφαση της ΜΚΟ να σταματήσει την παροχή διερμηνείας σε προσφυγικούς λογαριασμούς και στην Υπηρεσία Ασύλου, με πρόσχημα την καθυστερημένη ανανέωση της σύμβασης και την μη αποπληρωμή των προγραμμάτων από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ευθύνες της Κυβέρνησης

Το Σωματείο επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς αφήνουν περιθώρια σε τέτοιες πρακτικές από ΜΚΟ, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι και οι πρόσφυγες να γίνονται "μπαλάκι". Επιπλέον, καταγγέλλει την απόλυση εγκύου συναδέλφου, γεγονός που καταδεικνύει την αδιαλλαξία της ΜΚΟ.

Απαιτήσεις του Σωματείου

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της ΜΕΤΑδρασης και απαιτεί:

  • Την άμεση επανεκκίνηση των προγραμμάτων και την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων εργαζομένων.
  • Την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων.
  • Την ανανέωση όλων των συμβάσεων με αορίστου χρόνου συμβάσεις.

Κλιμάκωση του Αγώνα

Το Σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν και να δώσουν μαζί τη μάχη ενάντια στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης και της ΜΚΟ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ