31.5.2024 8:01

Στα πορτοκαλί η πλατεία Ξυλά με μηνύματα για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας (Pics)

Μια όμορφη, επικοινωνιακή, ωφέλιμη, άμεση και ευχάριστη, εκδήλωση-συνάντηση, για την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, που τιμάται κάθε χρόνο στις 30 Μαΐου, πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης, το Σωματείο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Χίου, στην Πλατεία Ξυλά, έξω από το φωταγωγημένο Ομήρειο, με μουσική και κεράσματα.

Εκεί το Χιακό κοινό και κόσμος που συμμετείχε στην εκδήλωση, είχε την εποικοδομητική ευκαιρία να ακούσει, τον Πρόεδρο του Χιακού Σωματείου Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Σταμάτη Κλουμάση μαζί με την Fashion Influencer και πρώην παίκτρια του My Style Rocks Αμάντα Μανωλάκου χιακής καταγωγής (που κι η ίδια έχει διαγνωστεί με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας) να μιλούν για τη φετινή εκστρατεία (παγκόσμια ενημερωτική καμπάνια για την Πολλαπλή Σκλήρυνση), που εστιάζει στην έγκαιρη και επακριβή διάγνωση της νόσου (που καθυστερεί για πολλά χρόνια την επιδείνωση της, με την έγκαιρη αντιμετώπιση)... και παράλληλα να τονίζουν... την πολύτιμη σημασία που έχει η επικοινωνία των νεοδιαγνωσθέντων, με παλιούς και καινούργιους «αθλητές» της ζωής, με Πολλαπλή Σκλήρυνση, για την ωφέλιμη ανταλλαγή εμπειριών, που δίνουν ψυχικά εφαλτήρια, για τη διατήρηση και την ανάπτυξη μιας δραστήριας ζωής, σε όλα τα επίπεδα.

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Χιώτες συμπολίτες μας που έχουν διαγνωστεί με τη νόσο, που έχουν παιδιά και συμμετέχουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες, που είναι αθλητές, που είναι γνωστοί και δραστήριοι στην κοινωνική, πολιτιστική, πνευματική, επαγγελματική, συνδικαλιστική, πολιτική και καλλιτεχνική ζωή της Χίου, μοιράστηκαν μεταξύ τους, με και με όλους τους παρευρισκομένους), τα συναισθήματά τους όταν διαγνώστηκαν με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, τα μεταβατικά στάδια που πέρασαν, τις εμπειρίες τους από τις σύγχρονες θεραπείες που είναι πολύ αποτελεσματικές και κρατούν σταθερή τη  νόσο χωρίς να επιδεινώνεται για πολλά πολλά χρόνια... και... για την ωφέλεια που προσφέρει στη ζωή τους, η συμμετοχή τους, στις ενεργές και πάμπολλες ποικιλόμορφες δράσεις, του Σωματείου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Χίου, προτρέποντας έτσι τους ανθρώπους με Πολλαπλή Σκλήρυνση και τους οικείους τους (φίλους και οικογένεια) να πλησιάσουν και να στελεχώσουν τα κατά τόπους σχετικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα, γιατί... «εν τη ενώσει η ισχύς»!...

Ανάμεσα σε αυτά που ειπώθηκαν, αξίζει να σημειωθεί, ότι τόνισαν, πως δεν υπάρχει ένα Κέντρο Αποκατάστασης στη Χίο, σωστό και στελεχωμένο (με Φυσιάτρους, Φυσικοθεραπευτές κι όλα αυτά που χρειάζονται)... και αυτό είναι απαράδεκτο, γιατί οι άνθρωποι που το έχουν ανάγκη (200 διαγνωσθέντες με Σκλήρυνση στη Χίο) αναγκάζονται να ξοδεύουν πολλά χρήματα και να ταξιδεύουν στην πρωτεύουσα και σε άλλα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού...

Πάνω σε αυτό, δηλαδή τη στήριξη που πρέπει να παρέχει το Κράτος και το Εθνικό Σύστημα Υγείας στους πολίτες όλους, με δωρεάν Υγεία και Περίθαλψη πλήρως εξοπλισμένη και στελεχωμένη, μίλησε και η Αγλαΐα Κυρίτση(δημοσιογράφος και πολιτευτής του ΚΚΕ με θητείες στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και την Τοπική Αυτοδιοίκηση), που τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία της τονίζοντας ότι επιβάλλεται εξαιτίας και της «ευαισθησίας» της νησιωτικότητας, το κάθε ένα νησί να αποκτήσει και να έχει πλήρως εξοπλισμένα και στελεχωμένα Κέντρα Αποκατάστασης, Περίθαλψης, Διάγνωσης και Πρόληψης... και όχι μόνο για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας... αλλά για όλα. Πρόσθεσε ακόμη ότι η ίδια θα αγωνίζεται για αυτά και για όλα τα δικαιώματα των ανθρώπων πάντα(όπως πάντα πρέπει να αγωνιζόμαστε κι όλοι για αυτά)...

Πρέπει να επισημάνουμε επίσης, ότι η συμμετοχή της Αμάντας Μανωλάκου στην εκδήλωση της Χίου για την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, ήταν πολύ σημαντική και ουσιαστική, γιατί οι Fashion Influencer και οι content creator, δημιουργούν τάσεις και φιλοσοφίες συμπεριφορών και πάρα πολλούς ακόλουθους δράσεων, με τις δηλώσεις και τις ενέργειές τους στα ΜΜΕ και τα Social Media.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Χίου, ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Γιάννη Αμέντα για τη συμβολή και τη συνεργασία του στην πραγματοποίηση της παρούσας αυτής και καθιερωμένης ετήσιας εκδήλωσης... και τόνισε ότι το Κέτερινγκ με τα κεράσματα ήταν δωρεάν προσφορά της εταιρείας του Γιώργου Μπαλή... και ότι, ο Βασίλης ο Ντάνος κάθε χρόνο αφιλοκερδώς, φουσκώνει με ήλιον τα μπαλόνια του συγκεκριμένου event, τα οποία φέτος ήταν 16... και συμβολίζουν τα χρόνια που τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης 30 Μαΐου. Ευχαρίστησε επίσης, όλους όσους βοήθησαν, να πραγματοποιηθεί επιτυχώς, η παρούσα εκδήλωση.

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, τα 16 πορτοκαλί μπαλόνια της φετινής συνάντησης για την Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης 30 Μαΐου, αφέθηκαν ελεύθερα (από τα παιδιά που μοίραζαν στους περαστικούς τα ενημερωτικά φυλλάδια του Σωματείου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Χίου) και ταξίδεψαν στον Χιακό ουρανό, με το συνειρμικό μήνυμα, πως «οι δυσκολίες είναι για τους δυνατούς», συνοδευόμενα από πυροτεχνήματα που στόλισαν τη βραδιά!

Το παράδειγμα και το σύνθημα των συμπολιτών μας που έχουν διαγνωστεί με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και είναι πάντα ενεργοί και ωφέλιμοι... «αγωνιζόμαστε για τη ζωή που μας αξίζει»... πρέπει και να μας εμπνέει και να μας ενεργοποιεί όλους... για να μετατρέπουμε τις ελλείψεις και τις δυσκολίες, σε πληρότητα, προσφορά, ανοικοδόμηση, συνεργασία και έργο ωφέλιμο για το σύνολο της κοινωνίας...

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ