2.12.2013 12:42

Στα σκαριά σύλλογος αποφοίτων

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΚΑΘΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ιδιαίτερα ευχάριστη αίσθηση προκάλεσε η είδηση του στόχου δημιουργίας συλλόγου αποφοίτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που ανακοινώθηκε με την προοπτική να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος της πανεπιστημιακής οικογένειας αλλά και ως μέσον στήριξης των διεκδικήσεων και των δράσεων του ιδρύματος.   

Σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα με τελετουργική  μεγαλοπρέπεια, χαμογελαστά πρόσωπα γεμάτα ελπίδες αλλά και με ομολογία της δύσκολης επαγγελματικής αποκατάστασης στη σκιά της ζοφερής οικονομικής πραγματικότητας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η τελετή της καθομολόγησης των αποφοίτων, απονομής των πτυχίων και των βραβείων επιμέλειας των σπουδαστών του ακαδημαϊκού έτους 2012-13 στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Ο Πρύτανης Πάρις Τσάρτας, ο Κοσμήτορας Δημήτριος Λαγός οι πρόεδροι και οι υπεύθυνοι των ειδικοτήτων αναφέρθηκαν στο έργο, τις δράσεις, τις επιτυχίες τις προοπτικές των επιμέρους τμημάτων, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παιδεία καλώντας την κυβέρνηση σε εποικοδομητικό διάλογο χωρίς κατασταλτικά μέτρα και απολύσεις, που αποβαίνουν εις βάρος  της εκπαίδευσης, των καθηγητών και κυρίως των φοιτητών και των οικογενειών τους.

Οι σπουδαστές ορκίστηκαν να δουλέψουν  με εντιμότητα και προοδευτικές βλέψεις χωρίς να ξεχάσουν ποτέ την Πανεπιστημιακή οικογένεια.

Απονομές - βραβεία

Όσους τους βοήθησαν να επιτύχουν τους στόχους τους ευχαρίστησαν μεταξύ των άλλων  η Ουρανία Τώρα, που  επιβραβεύθηκε από την εταιρία Μαρία Τσάκος Foundation, οι πρωτοετείς δίδυμοι αδελφοί Γιακουμής και Πέτρος Χριστάκης από την ναυτιλιακή εταιρία Δαναός Shipping, και τιμής ένεκεν η οικογένεια του αποβιώσαντος μεταπτυχιακού φοιτητή Γιώργου Γεροντόπουλου,  που δεν πρόλαβε να παραλάβει το πτυχίο του...

Για την φοιτητική ζωή τους μας μίλησαν και οι μεταπτυχιακές πτυχιούχοι Αμαλία Τριανταφύλλου και Ζωή Χρυσοχού.

O παππούς και ο Άρης

Την παράσταση στο ακροατήριο έκλεψαν δύο παρέες που επιβράβευσαν πολύ εκδηλωτικά τους φίλους τους, η πρώτη με πανό για τον “παππού” και η δεύτερη με υποκλίσεις στον Άρη. 

Ο. Τώρα: Κατάκτηση

«Ξαναζωντάνεψα ανάμεσα στα νιάτα και η ατμόσφαιρα μου έδωσε κουράγιο και δύναμη να αντιμετωπίζω την καθημερινότητα, γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι είμαστε πολύ καταπτοημένοι. Νοιώθω και  την ικανοποίηση ότι κατάκτησα ακόμη ένα στόχο».

Γ. Χριστάκης: Δικαίωση

«Είναι μια μεγάλη ανταμοιβή γιατί κουράστηκα πάρα πολύ στα μαθήματα. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε, ελπίζω σε καλύτερη συνέχεια».

Π. Χριστάκης: Προτροπή

«Όταν μπήκα στη σχολή, δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο ψηλό το επίπεδο των σπουδών. Τονίζω στους νέους εισαχθέντες αλλά και σε αυτούς που θα κληθούν σύντομα να επιλέξουν ειδικότητα σπουδών, ότι είναι μεγάλη τιμή να είμαστε στο τμήμα Ναυτιλίας».

Α. Τριανταφύλλου: Υψηλό επίπεδο

«Το μεταπτυχιακό πού έκανα εδώ ήταν πολύ υψηλού επιπέδου. Στην αρχή έμεινα στην φοιτητική εστία, αλλά μετά νοίκιασα σπίτι έξω, γιατί δεν ικανοποιήθηκα από τις συνθήκες διαμονής. Θα έχω την Χίο στην καρδιά μου».

Ζ. Χρυσοχού: Ανταποδοτική συνεργασία

«Έμεινα ικανοποιημένη από την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και την άψογη ανταποδοτική  συνεργασία με τους Χιώτες επαγγελματίες».

 

Η οικογένεια Γεροντόπουλου

Η οικογένεια του αποβιώσαντος Γ. Γεροντόπουλου που παρέλαβε το πτυχίο για τον αδικοχαμένο μεταπτυχιακό φοιτητή. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ