25.9.2024 14:01

Στη Χίο 140 καρκινοπαθείς για το 1ο αντάμωμα καρκινοπαθών

Το 1ο Αντάμωμα Συλλόγων Καρκινοπαθών, το οποίο διοργανώνεται από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Χίου "ΕλπίΖω", αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την ογκολογική κοινότητα της Ελλάδας. Το αντάμωμα αυτό, που θα πραγματοποιηθεί στη Χίο από την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου έως την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, θα φιλοξενήσει 140 καρκινοπαθείς από την Ομοσπονδία Καρκινοπαθών Ελλάδας (Ο.Κ.Ε), οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το νησί, ενώ ταυτόχρονα θα συζητήσουν σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη φροντίδα και τα δικαιώματα των ογκολογικών ασθενών.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Χίου, Τούλα Βογιατζή, σε δηλώσεις της στο Politischios.gr, τόνισε τη σημασία του γεγονότος, τόσο για την προβολή της Χίου όσο και για την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ των καρκινοπαθών. Όπως ανέφερε: «Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ σαν Σύλλογος Καρκινοπαθών για την ανταπόκριση που δείχνεται προκειμένου να προβάλλουμε ένα μεγάλο σημαντικό γεγονός που πραγματοποιείται στο νησί της Χίου». Εξήγησε ότι μετά από αρκετά χρόνια, ο Σύλλογος ανέλαβε την ευθύνη της διοργάνωσης αυτής της σημαντικής εκδήλωσης, η οποία είχε πραγματοποιηθεί και στο παρελθόν, πριν την πανδημία του κορονοϊού.

Το αντάμωμα θα ξεκινήσει την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, με την επίσημη τελετή υποδοχής στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου στις 7 το απόγευμα. Στη συνέχεια, οι καλεσμένοι θα διασκεδάσουν στο κέντρο «Χάραμα» με Χιώτες μουσικούς που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να χαρίσουν μία αξέχαστη βραδιά. Παράλληλα, η κα. Βογιατζή επισήμανε τη σημασία της συνάντησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν τους ογκολογικούς ασθενείς: «Θα συναντηθούμε στο Ομήρειο προκειμένου να συζητήσουμε μεταξύ μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ογκολογικοί ασθενείς», δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι από αυτή τη συνάντηση θα προκύψει ένα ψήφισμα το οποίο θα σταλεί στους τοπικούς βουλευτές και στο Υπουργείο Υγείας.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις φυσικές ομορφιές και την πλούσια ιστορία της Χίου, επισκεπτόμενοι τη Νέα Μονή, τον ιστορικό Ανάβατο, τα Αυγώνυμα, τις Οινούσσες, τον Άγιο Μηνά και το λαογραφικό μουσείο της Καλλιμασιάς, το Μουσείο Μαστίχας, το Πυργί και τα Μεστά. Επίσης, θα πραγματοποιήσουν μια γνωριμία με το Κάστρο και την πόλη της Χίου.

Η κα. Βογιατζή, σε μια συγκινητική αναφορά, υπογράμμισε την ανάγκη επανέναρξης τέτοιων δράσεων μετά την πανδημία: «Δυστυχώς κάποια στιγμή σταματήσαμε λόγω του κορονοϊού και ξανά πάλι συνεχίζουμε για σήμερα». Η ίδια ελπίζει ότι το αντάμωμα αυτό θα αποτελέσει αφετηρία για περαιτέρω συνεργασίες και πρωτοβουλίες που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των καρκινοπαθών και θα φέρουν στο προσκήνιο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ