19.8.2024 13:15

Στην πανελλήνια πλατφόρμα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων η Χίος

Σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε πρόσφατα στον τομέα της διαχείρισης αδέσποτων ζώων στο νησί της Χίου με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Χριστάκη να ανακοινώνει την ένταξη του Δήμου Χίου στην πανελλήνια πλατφόρμα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων, μια πρωτοβουλία που σηματοδοτεί μια νέα εποχή στη φροντίδα και την υιοθεσία αδέσποτων ζώων στο νησί.

Η διαδικασία και η σημασία της ένταξης

Όπως ανέφερε ο κ. Χριστάκης, η προσπάθεια για την ένταξη του Δήμου στην πλατφόρμα αυτή ξεκίνησε από την αρχή της θητείας της τρέχουσας δημοτικής αρχής. Αν και υπήρξαν αρκετά διαδικαστικά και τεχνικά προβλήματα, τελικά κατάφεραν να τα επιλύσουν, επιτρέποντας στον Δήμο Χίου να εγγραφεί επισήμως στο σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η πλατφόρμα αυτή, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, είναι ένας επίσημος τρόπος για τους δήμους να αναρτούν τα αδέσποτα ζώα που είναι διαθέσιμα για υιοθεσία. Μέχρι τώρα, ο Δήμος Χίου είχε αναπτύξει και διαχειριζόταν σελίδες στα social media, όπου παρουσίαζε τα ζώα αυτά, και πρόκειται σύντομα να δημιουργήσει και μια εξειδικευμένη σελίδα για αυτό το σκοπό. Με την ένταξη στην πανελλήνια πλατφόρμα, τα περιστατικά αυτά θα ανεβαίνουν πλέον και εκεί, διευρύνοντας έτσι την εμβέλεια και την ορατότητα των ζώων που χρειάζονται σπίτι.

Τα αποτελέσματα μέχρι σήμερα

Η ένταξη αυτή έρχεται να ενισχύσει τις ήδη σημαντικές προσπάθειες του Δήμου Χίου στον τομέα της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Χριστάκης, ο Δήμος έχει μέχρι στιγμής προχωρήσει σε 67 επίσημες υιοθεσίες ζώων, οι οποίες έγιναν με συμβόλαιο υιοθεσίας και την απαραίτητη τοποθέτηση τσιπ.

Η νέα αυτή κίνηση αποτελεί ένα επιπλέον βήμα που ενισχύει την εικόνα του Δήμου Χίου απέναντι στο Υπουργείο Εσωτερικών, με στόχο τη διεκδίκηση περισσότερων πόρων για την περαιτέρω βελτίωση της φροντίδας των ζώων.

Πανελλαδική εμβέλεια και προσδοκίες

Η συμμετοχή στην πλατφόρμα αυτή έχει πανελλαδική εμβέλεια, καθώς επιτρέπει σε πολίτες από όλη την Ελλάδα να δουν τα ζώα που είναι διαθέσιμα για υιοθεσία, όχι μόνο από τη Χίο αλλά και από άλλους δήμους που έχουν εγγραφεί στο σύστημα. Ο κ. Χριστάκης εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα αυξήσει τις πιθανότητες υιοθεσίας για τα σκυλάκια της Χίου, είτε πρόκειται για κουταβάκια είτε για ενήλικα ζώα.

Παρ' όλα αυτά, όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος, μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί ελάχιστοι δήμοι στην πλατφόρμα, κυρίως λόγω τεχνικών δυσκολιών. Ωστόσο, η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Χίου δείχνει το δρόμο για την επίλυση αυτών των προβλημάτων και την επέκταση της πλατφόρμας σε περισσότερους δήμους στο μέλλον.

Η ένταξη του Δήμου Χίου στην πανελλήνια πλατφόρμα υιοθεσίας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αδέσποτων ζώων και αναμένεται να έχει θετική ανταπόκριση τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και σε εθνικό επίπεδο. Η προσπάθεια αυτή δείχνει ότι μεθοδικές κινήσεις και η συνεργασία σε πανελλαδικό επίπεδο μπορούν να φέρουν σημαντικά αποτελέσματα στην προστασία και την υιοθεσία αδέσποτων ζώων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ