26.7.2024 11:55

Στηρίζει των αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου του Εργατικό Κέντρο Χίου

Το Εργατικό Κέντρο Χίου καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση στον τομέα της υγείας στο νησί. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Η κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της υγείας στο νησί μας είναι απαράδεκτη. Το νοσοκομείο της Χίου αντιμετωπίζει σοβαρότατες ελλείψεις σε προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικές ειδικότητες, επικουρικό προσωπικό) και σε μηχανήματα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν ούτε οι ανάγκες των κατοίκων του νησιού ούτε των επισκεπτών. Το ΕΚΑΒ διαθέτει ένα ασθενοφόρο για όλο το νησί και μειωμένο προσωπικό. 

Όλη αυτή η τραγική κατάσταση επιδεινώνει τις ήδη άσχημες συνθήκες εργασίας του υπάρχοντος προσωπικού και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών, ειδικά τώρα κατά τη θερινή περίοδο που οι ανάγκες έχουν αυξηθεί λόγω των επισκεπτών στο νησί μας. Συνεπώς, οι χρόνοι αναμονής των ασθενών είναι αυξημένοι, με τους ασθενείς να αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις λόγω της έλλειψης επαρκούς προσωπικού, γεγονός που επηρεάζει και την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας. Το υπάρχον προσωπικό αναγκάζεται να εργάζεται υπό έντονη πίεση σε εξουθενωτικές συνθήκες εργασίας. 

Για ακόμα μια φορά κάνουμε έκκληση στην κυβέρνηση και στο αρμόδιο Υπουργείο Υγείας να αναγνωρίσουν την κρίσιμη κατάσταση και επιτέλους να αναλάβουν άμεση δράση για την επίλυση του ζητήματος και την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του νοσοκομείου που είναι ζωτικής σημασίας για το νησί μας. 

Η υγεία είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα που συνεχώς καταστρατηγείται. Η παρούσα κατάσταση δεν είναι βιώσιμη. Οι ασθενείς μας αξίζουν περισσότερα. Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου, ιατρικού και λοιπού προσωπικού καθώς και κάθε δράση και κινητοποίηση που γίνεται για την υγεία. 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ