4.9.2024 13:07

Σύλλογος Δασκάλων - "Η εκπαίδευση των παιδιών μας δεν είναι κόστος"

Λίγες ημέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου εκφράζει την ανησυχία του για την έλλειψη μέτρων σχετικά με τη χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων μετά την κατάργηση των σχολικών επιτροπών. Ο Δήμος Χίου ανακοίνωσε ότι δεν έχει ακόμα βρει τρόπο να κατανείμει χρήματα στα σχολεία, αφήνοντάς τα χωρίς τα απαραίτητα μέσα για την αγορά βιβλίων και αναλωσίμων.

Ο σύλλογος με ανακοίνωσή του, ζητά την άμεση κάλυψη των αναγκών αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό, καταδικάζοντας κάθε προσπάθεια εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης και επισημαίνοντας ότι η εκπαίδευση των παιδιών δεν πρέπει να θεωρείται κόστος:

Μια ανάσα πριν το άνοιγμα των Σχολείων και των Νηπιαγωγείων, ο Δήμος Χίου κάλεσε Προϊσταμένες/νους και Διευθυντές/Διευθνύντριες για να τους ανακοινώσει ότι δεν πήρε ακόμα κανένα μέτρο ώστε να κατανείμει χρήματα στις σχολικές μονάδες μετά την κατάργηση των σχολικών επιτροπών!

Δεν φτάνει που το κράτος κατήργησε τις σχολικές επιτροπές ως βήμα "απεξάρτησης" των οικονομικών υποχρεώσεών του προς τα σχολεία, σήμερα μας ανακοινώνουν ότι μήνες μετά την κατάργηση των σχολικών επιτροπών δεν έχουν τον τρόπο να δώσουν έστω και την ελάχιστη αυτή ενίσχυση..., αφήνοντας τα σχολεία στην αγωνία αγοράς βιβλίων και αναλώσιμων.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, παλεύει με τους μαθητές, τους γονείς ώστε οι ανάγκες των Σχολείων και Νηπιαγωγείων να καλύπτονται αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από τις τσέπες των γονιών και την επιχειρηματική δράση των Σχολείων όπως επιδιώκουν όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις στο όνομα της "αυτοτέλειας" των σχολικών μονάδων.

Οι ανάγκες της εκπαίδευσης των παιδιών μας δεν είναι κόστος! Η εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης δεν θα περάσει. Εδώ και τώρα να αποδοθούν χρήματα για την κάλυψη των αναγκών τη νέα χρονιά. 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ