6.9.2024 15:44

Σύλλογος Δασκάλων - Παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το επίδομα στέγασης στους εκπαιδευτικούς

Παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο πραγματοποίησαν σήμερα, Παρασκευή 6/9/2024, εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη διεκδίκηση επιδόματος στέγασης σε εκπαιδευτικούς που έρχονται να υπηρετήσουν στα νησιά μας και για όποιον στο νησί αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στέγασης.

Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε τοποθετηθεί θετικά στο αντίστοιχο αίτημα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, που στήριξαν οι Σύλλογοι σε Λέσβο, Σάμο, Ικαρία, Λήμνο και εισηγήθηκαν οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης. Όμως, σήμερα οι εκπαιδευτικοί επεσήμαναν πως επιδιώκουν την άμεση εφαρμογή της απόφασης, με συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να αποφευχθούν τυχόν παραιτήσεις εκπαιδευτικών που αδυνατούν να νοικιάσουν σπίτι, ώστε να μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Νέστορας Ξυλάς ο οποίος υπογράμμισε τις δυσκολίες που βιώνει ο εκπαιδευτικός με τους χαμηλούς μισθούς και την ακρίβεια να κάνουν επιτακτική την ανάγκη για στήριξη. 

Οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών των νησιών του Β. Αιγαίου δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν μέχρι να κερδίσουν  τα αυτονόητα, να μπορούν να ζουν και να μορφώνουν τα παιδιά με αξιοπρέπεια.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ