19.9.2024 9:57

Σύλλογος Δασκάλων - Συνεχίζονται τα προβλήματα με τα μαθητικά δρομολόγια

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, σε μια νέα ανακοίνωση, καταγγέλλει την συνεχιζόμενη κατάσταση με τα μαθητικά δρομολόγια, επισημαίνοντας ότι οι μαθητές και μαθήτριες εξακολουθούν να βρίσκονται «στον αέρα» εξαιτίας της ανεπάρκειας του κράτους και της Περιφέρειας να εξασφαλίσουν ασφαλείς και τακτικές μετακινήσεις προς τα σχολεία.

Παρά τις υποσχέσεις για λύσεις, το πρόβλημα παραμένει άλυτο, με σοβαρές ελλείψεις στα δρομολόγια και απουσία σχολικών συνοδών για τα παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού.

Ο Σύλλογος ζητά άμεσες ενέργειες από τις αρμόδιες αρχές για την επίλυση των προβλημάτων, τονίζοντας ότι η ασφαλής και δωρεάν μεταφορά των μαθητών αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα και ευθύνη της πολιτείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου:

Εξακολουθούν τα προβλήματα με τα μαθητικά δρομολόγια, μαθητές και μαθήτριες βρέθηκαν στον αέρα καθώς περιφέρεια και κράτος δεν είχαν εξασφαλίσει τα δρομολόγια στα σχολεία.  Μπαίνοντας στην δεύτερη εβδομάδα και ενώ υπήρξε δέσμευση για λύσεις, το πρόβλημα παραμένει. 

Σε κανένα σχολικό δρομολόγιο που καλύπτει το Αστικό ή το Υπεραστικό ΚΤΕΛ δεν υπάρχει συνοδός στα παιδιά Α' και Β' Δημοτικού όπως προβλέπει και ο νόμος, αφήνοντας τα παιδιά εκτεθειμένα.  

Αντί να εξασφαλιστεί ο συνοδός βάσει και της σύμβασης, ΚΤΕΛ και Περιφέρεια ρίχνουν το μπαλάκι στους ίδιους τους γονείς, ζητώντας υπεύθυνες δηλώσεις ώστε να απαλλαγούν από κάθε ευθύνη και τα παιδιά να επιβιβάζονται μόνα τους στο λεωφορείο για να μπορέσουν να πάνε σχολείο!

Επίσης, δεν έχουν εξασφαλιστεί δρομολόγια για όλα τα χωριά.

Μαθητές «αποκλείονται» από το σχολείο καθώς δεν περνάει λεωφορείο από τα χωριά τους. Μαθητές δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το ολοήμερο πρόγραμμα καθώς δεν υπάρχει απογευματινό δρομολόγιο που να καλύπτει την μεταφορά τους. 

Γονείς σε αρκετές περιπτώσεις καλύπτουν μόνοι τους το κενό βάζοντας το χέρι στην τσέπη για ταξί.

Για άλλη μία φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το επιτελικό χάος που στο όνομα του κόστους δεν εξασφαλίζει την ασφαλή και δωρεάν μετάβαση όλων των μαθητών από και προς το σχολείο. Αυτή είναι η λογική της "ατομικής ευθύνης", στην οποία σπρώχνει το κράτος για να αποσυρθεί από τις ευθύνες του.

Εδώ και τώρα με ευθύνη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να εξασφαλιστεί η πρόσβαση προς όλα τα χωριά της Χίου.

Εδώ και τώρα απαιτούμε την ασφαλή μεταφορά των μαθητών με την πρόσληψη Σχολικών Συνοδών.

Φτάνει πια με τον εμπαιγμό.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ