20.5.2024 7:45

Συμμετοχή του Συλλόγου Δασκάλων στην απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου συμμετέχει στην πανδημοσιουπαλληλική απεργία στις 21 Μαΐου, συνεχίζοντας τον αγώνα του για αξιοπρεπείς μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και μέτρα κατά της ακρίβειας. Η απεργία αυτή έρχεται ως συνέχεια των επιτυχημένων κινητοποιήσεων του Φεβρουαρίου, Απριλίου και της Πρωτομαγιάς, οι οποίες ανέδειξαν την ανάγκη για ενιαία απεργιακή δράση και αμφισβήτησαν τον ρόλο των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστικών οργάνων.

Οι λόγοι της απεργίας

Οι εκπαιδευτικοί της Χίου απεργούν για μια σειρά από λόγους, που αφορούν τόσο τα οικονομικά τους αιτήματα όσο και ευρύτερα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα:

  • Αυξήσεις στους μισθούς και μέτρα κατά της ακρίβειας: Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν αυξήσεις 20% στους μισθούς τους, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, η οποία έχει μειώσει σημαντικά το εισόδημά τους. Θεωρούν ότι τα κυβερνητικά μέτρα είναι ανεπαρκή και ότι η φορολογική πολιτική ευνοεί τους πλούσιους, ενώ οι εργαζόμενοι δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.
  • Εργασιακά δικαιώματα: Ο Σύλλογος απαιτεί την έκδοση διαπιστωτικών πράξεων για όλους τους δόκιμους εκπαιδευτικούς, τη μονιμοποίηση των αναπληρωτών και την εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών.
  • Δημόσια παιδεία και συνθήκες εργασίας: Οι εκπαιδευτικοί αγωνίζονται για αυξημένες δαπάνες για την παιδεία, μείωση των μαθητών ανά τάξη, σύγχρονα και ασφαλή σχολεία και αναλυτικά προγράμματα που θα προάγουν την ολόπλευρη γνώση.
  • Επίδομα διαβίωσης: Ο Σύλλογος ζητά επίδομα διαβίωσης για τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα νησιά, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος ζωής.
  • Κατά της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού και της εμπλοκής της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους: Ο Σύλλογος εκφράζει την αντίθεσή του στην πολιτική της κυβέρνησης στο Παλαιστινιακό ζήτημα και στην εμπλοκή της Ελλάδας σε πολέμους, όπως αυτόν της Ουκρανίας.

Κλιμάκωση του αγώνα

Η απεργία της 21ης Μαΐου αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης κλιμάκωσης του αγώνα των εκπαιδευτικών, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Ο Σύλλογος καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και την κοινωνία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ