21.10.2024 7:42

«Συναυλία κατά των εξορύξεων αντιμονίου: Το Νησί μας, η Φύση μας, το Μέλλον μας»

Η Συντονιστική Επιτροπή Δράσης και Ενημέρωσης για το Αντιμόνιο διοργανώνει εκδήλωση με κεντρικό μήνυμα την αντίσταση στις εξορύξεις αντιμονίου, θέτοντας στο επίκεντρο την προστασία της φύσης και των κοινοτήτων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, στην Πλατεία Βουνακίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καλλιτεχνικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, καθώς και συζήτηση σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των σχεδιαζόμενων εξορύξεων.

Η επιτροπή υπογραμμίζει την ανάγκη για ενότητα και δράση από τους κατοίκους, τονίζοντας ότι αν δεν υπήρχε η δική τους παρέμβαση, οι σχετικές συμβάσεις με τις πολυεθνικές εταιρείες θα είχαν ήδη υπογραφεί, απειλώντας την οικολογική και κοινωνική ισορροπία της περιοχής. Με συνθήματα όπως «Αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας, δεν μπορούν να μας το πάρουν», η επιτροπή καλεί όλους να συμμετέχουν στην προσπάθεια για τη διασφάλιση του φυσικού περιβάλλοντος και των παραδόσεων του τόπου.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν μουσικοί όπως ο Παντελής Καβύρης, το συγκρότημα Cicada, και ο RAP-Archy (RC), ενώ η αφήγηση παραμυθιών από την Καλλιόπη Λιαδή θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους. Παράλληλα, στον χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί παιδότοπος, προσφέροντας δημιουργική απασχόληση στα παιδιά.

Με κεντρικό μήνυμα «Ή τα κέρδη τους ή το νησί μας», η επιτροπή απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε όσους επιθυμούν να αγωνιστούν για ένα βιώσιμο μέλλον για τη Χίο και την Αμανή. Η εκδήλωση έχει στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού, προωθώντας μια βιώσιμη ανάπτυξη που θα διαφυλάσσει τα φυσικά και πολιτισμικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ