2.8.2012 14:07

Τα Λαδάδικα της Χίου

-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΑΒΕΡΝΑΣ

 
Ασκήσεις επι χάρτου στην πλάτη της περιοχής της πρώην δημοτικής λαχαναγοράς, φαίνεται ότι κάνει η κάθε δημοτική αρχή. Μετά τις εξαγγελίες για την ανάπλαση και την μετατροπή της σε χώρο αναψυχής και υπόγειου πάρκιγκ, από τις δημοτικές αρχές Μεννή και Βρουλή, έρχεται τώρα η δημοτική αρχή Λαμπρινούδη θέλει να την μετατρέψει σε χώρο καταστημάτων εστίασης, ανατρέποντας τα έως τώρα δεδομένα. «Νέο Ψυρρή» την ονομάζουν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι, «Λαδάδικα» της Χίου κάποιοι άλλοι. Αυτό που διαφαίνεται, παρά το ότι δεν το αποδέχεται ο  δήμος, είναι ότι πάνε χαμένα τα χιλιάδες ευρώ που διατέθηκαν για μια μελέτη ακόμη που όπως πολλές άλλες δεν μετατράπηκε σε έργο.
Όπως ενημέρωσε το σώμα ο Π. Λαμπρινούδης, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον ενοικίασης και μετατροπής σε ταβέρνα των τριών παλιών γραφείων, υποστηρίζοντας ότι δεν ανατρέπεται ο υπάρχον σχεδιασμός, αφού το ενοικιοστάσιο θα μπορεί να ακυρωθεί όταν η ανάπλαση της περιοχής ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, όπως προβλέπεται από την υπάρχουσα μελέτη.
Απόδοση ευθυνών
Ο Γ. Χαλλιορής, χωρίς να διαφωνεί με την πρόταση Λαμπρινούδη, επισήμανε ότι εγκαταλείπεται η εφαρμογή της μελέτης ανάπλασης της περιοχής, ζήτησε να μάθει αν υπάρχει κάποιος ολοκληρωμένος νέος σχεδιασμός, αλλά παράλληλα πρότεινε  να αποδοθούν ευθύνες σε όσους ξόδεψαν ανεύθυνα το δημόσιο χρήμα.
Γκέτο
Την πρόταση του δήμαρχου στήριξε και η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, με το Μ. Σκούφαλο να τονίζει ότι καλό θα ήταν ο χώρος να μετατραπεί σε «Λαδάδικα» της Χίου, για να απολαμβάνουν τους μεζέδες  τους και οι λάτρεις του ούζου. Σημαντική είναι και η πρόταση του Παντ. Λαμπρινούδη, που ζήτησε από το δήμαρχο να προστατευθεί η περιοχή από την εξάπλωση  των νάϊτ κλαμπ που έχουν μετατρέψει την ευρύτερη περιοχή σε επικίνδυνο γκέτο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ