Κινητικότητα υπάρχει στο θέμα της αξιοποίησης των ιαματικών πηγών και των μηχανικών εγκαταστάσεων του υδροθεραπευτηρίου των Αγιασμάτων. Η ΔΕΥΑΝΧ απόκτησε το δικαίωμα χρήσης του νερού για θέρμανση και με την προοπτική αυτή αρχίζει να φέγγει μια αχτίδα φωτός αξιοποίησης της απλούστερης μορφής των δυνατοτήτων του πολύτιμου αγαθού που μας παρέχει ο πλούτος του υπόγειου γεωλογικού ορίζοντα της περιοχής.
Η εταιρία έχει θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα το έργο , που θα αρχίσει να εφαρμόζεται αμέσως μετά την έγκριση του νέου κανονισμού λειτουργίας της.
Θα εντάξει την παροχή στα ανταποδοτικά τέλη και θα παρέχει στους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες, μόνιμους και εποχιακούς κατοίκους θερμό νερό.
Οι τιμές κατανάλωσης του πάγιου και τιμής μονάδας ανά κυβικό, θα ορισθούν από την οικονομική υπηρεσία με λειτουργικά και κοινωνικά κριτήρια των ιδιαίτερων συνθηκών της περιοχής.
«Εμείς θα δώσουμε ζεστό νερό στους ενδιαφερόμενους της περιοχής και εκείνοι ας το κάνουν ότι θέλουν», δηλώνει ο πρόεδρος της εταιρίας Μιχάλης Φυτούσης.
Το υδροθεραπευτήριο
Η παροχή αυτή δεν έχει καμία σχέση με την χρονοβόρα διαδικασία της καταγραφής των ποιοτικών και θεραπευτικών ιδιοτήτων του νερού και την αδειοδότηση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων του υδροθεραπευτηρίου, που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Η υδρολογική μελέτη που έχει αναλάβει να καταρτίσει ο Σύνδεσμος Ιαματικών Πηγών Ελλάδας βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης και θα ενταχθεί σύντομα στον φάκελο που έχει κατατεθεί στο υπουργείο Τουρισμού. Θα ακολουθήσει η διαδικασία της νομιμοποίησης των εγκαταστάσεων και η άδεια λειτουργία τους θα ανανεώνεται κάθε χρόνο.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.