30.8.2024 13:06

Τιμή στους Απολεσθέντες Ναυτικούς Ε.Ν. εμπόλεμης περιόδου 1939-1945 στο Ναυτικό Μουσείο Χίου

Με την πρέπουσα τιμή και ευλάβεια, πραγματοποιήθηκε και φέτος, η καθιερωμένη Επιμνημόσυνη Δέηση και τιμητική εκδήλωση, εις Μνήμην των Απολεσθέντων Ναυτικών Εμπορικού Ναυτικού, της περιόδου 1939-1945 του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, στο Ναυτικό Μουσείο Χίου, το πρωί της Παρασκευής 30 Αυγούστου 2024, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκου.

Posted by Εφημερίδα Πολίτης on Friday, August 30, 2024

Η εκδήλωση, τιμήθηκε με την παρουσία του Υπουργού και Βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη, αντιπροσωπεία του Βουλευτή Χίου Σταύρου Μιχαηλίδη, εκπροσώπηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τους Αντιπεριφερειάρχες, το Δήμαρχο Χίου Γιάννη Μαλαφή, Τιμητικά Αγήματα του Στρατού, του Ναυτικού και του Λιμενικού Χίου με την παρουσία των Διοικητών τους, τους Προέδρους και εκπροσώπους όλων των Ναυτικών Σωματείων του νησιού και της περιφέρειάς του, τον Πρόεδρο των Συνταξιούχων ΝΑΤ και Ναυτικούς της Χίου, Τιμητικό Άγημα Σπουδαστών και Σπουδαστριών από τα Εκπαιδευτήρια Ναυτικών και Ναυτιλιακών Σπουδών Εμπορικού Ναυτικού «ΤEENS» Τσάκος, τον Ερυθρό Σταυρό Χίου, και πολίτες του νησιού.

Η πολύ σημαντική και αναμνηστική αυτή εκδήλωση, που αποτελεί τον ελάχιστο Φόρο Τιμής στους Απολεσθέντες Ναυτικούς Εμπορικού Ναυτικού Χίου, που έχασαν τη ζωή τους την εμπόλεμη περίοδο 1939-1845 του Β' Παγκοσμίου, είτε ως παράπλευρες απώλειες, είτε επειδή συνέδραμαν με τα πλοία τους στην ενίσχυση των επιχειρήσεων του Ελληνικού Στρατού και της Εθνικής Αντίστασης, πραγματοποιήθηκε, από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου, σε συνεργασία με την Ένωση Βρονταδουσίων Αττικής, το Ναυτικό Μουσείο Χίου, τον Παγχιακό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού, την Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ Χίου, τα Τοπικά Σωματεία Συνταξιούχων ΝΑΤ, «ο Βροντάδος», Συκιάδας και Λαγκάδας, και το Σύλλογο Συνταξιούχων ΝΑΤ Θυμιανών «Άγιος Ευστράτιος».

Μετά την Επιμνημόσυνη Δέηση, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκου, ακολούθησε Κατάθεση Στεφάνων, στο Μνημείο Απολεσθέντων Ναυτικών Εμπορικού Ναυτικού της εμπόλεμης περιόδου Β' Παγκοσμίου 1939-1945 που υπάρχει στην αυλή του Ναυτικού Μουσείου Χίου...Προσκλητήριο των Απολεσθέντων Ναυτικών της προαναφερόμενης περιόδου, με μακροσκελή ανάγνωση των ονομάτων τους, από τον Νικόλαο Αρακά, μέλος του Δ.Σ της Ε.Β.Α.Τ., δεξίωση και κέρασμα των παρευρισκομένων που τίμησαν την Ημέρα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ