9.10.2024 13:26

Το Εργατικό Κέντρο Χίου για την εξόρυξη αντιμονίου στο νησί μας

Το Εργατικό Κέντρο Χίου αφουγκράζεται και σέβεται τις θέσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Δράσης για το Αντιμόνιο και την πλήρη αντίθεση της για το ζήτημα εξόρυξής του στο νησί μας αφού πρωτίστως δεν έχει προηγηθεί το αυτονόητο και το ουσιώδες. Εμπεριστατωμένη, επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη που να παρουσιάζει τις επιπτώσεις σε περιβαλλοντικό, οικονομικό, κοινωνικό επίπεδο και σαφώς τις επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων και των κατοίκων. 

Δεδομένου του ότι το αντιμόνιο είναι μια τοξική ουσία, με βλαβερές επιπτώσεις από τη λαθεμένη χρήση του, στο οικοσύστημα και στον ανθρώπινο οργανισμό, θεωρούμε απαράδεκτό να μιλούμε πρώτα για επενδύσεις, για κέρδη, για εξόρυξη χωρίς να έχουμε εγγυήσεις και ξεκάθαρες προϋποθέσεις με τις οποίες θα ήταν πιθανό να λειτουργήσει ένα τέτοιο εγχείρημα και πως θα μπορούσε η τοπική κοινωνία να έχει όφελος από αυτό. 

Το νησί μας ανήκει στους πολίτες του και καμία ιδιωτική εταιρεία δεν θα εκμεταλλεύεται τον πλούτο του στο βωμό του κέρδους και των συμφερόντων της. Οι κάτοικοι του νησιού και δη της Αμανής πρέπει να έχουν το πρώτο λόγο για το τί θα συμβεί στο σπίτι τους. 

Συνετό θα ήταν οι αιρετοί του νησιού μας να σκύψουν με τον ίδιο ζήλο πάνω από τα ουσιαστικά προβλήματα που χρόνια τώρα μαστίζουν τον τόπο μας και παραμένουν άλυτα. Δεν έχουμε υγεία, δεν έχουμε νερό, δεν έχουμε αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, τα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια έχουν δυσβάσταχτο κόστος και η ακρίβεια παραμένει στα ύψη. Ας επενδύσουμε στη λύση τους, το αντιμόνιο μπορεί να περιμένει…

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ