15.10.2024 11:54

Βαρβάσι: Έρχονται κινητοποιήσεις για την επικίνδυνη κατάσταση των εργατικών πολυκατοικιών

Σε κλίμα έντονης αναστάτωσης βρίσκονται οι κάτοικοι των εργατικών πολυκατοικιών του Βαρβασίου, οι οποίοι προετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις, εξαιτίας της απουσίας ουσιαστικών απαντήσεων από τις αρμόδιες αρχές στα δίκαια αιτήματά τους. Όπως καταγγέλλει ο εκπρόσωπος των κατοίκων, Μιχάλης Τσακός, οι πολυκατοικίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στατικότητας, ενώ οι επανειλημμένες υποσχέσεις για επιτόπιους ελέγχους και παρεμβάσεις από μηχανικούς παραμένουν ανεκπλήρωτες.

Σε σημερινές δηλώσεις του, ο κ. Τσακός εξέφρασε την απογοήτευση και την αγανάκτηση των κατοίκων, οι οποίοι, παρά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν από το γραφείο του βουλευτή Νότη Μηταράκη, δεν έχουν δει καμία ουσιαστική πρόοδο στην επίλυση του προβλήματος. Αντιθέτως, όπως υποστηρίζει, τους ζητήθηκε να αναλάβουν οι ίδιοι το κόστος και την ευθύνη εξεύρεσης μηχανικού, ο οποίος θα πιστοποιήσει την επικινδυνότητα των κτιρίων, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς οι κάτοικοι νιώθουν εγκαταλελειμμένοι από την πολιτεία.

Οι κινητοποιήσεις που σχεδιάζονται αναμένεται να λάβουν μαζικό χαρακτήρα, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο, αλλά και σε κεντρικούς δρόμους της Χίου, καθώς επίσης και στα γραφεία των τοπικών και περιφερειακών αρχών. Ο κ. Τσακός τόνισε ότι οι κάτοικοι δεν επιθυμούν να ταλαιπωρήσουν τους συμπολίτες τους, ωστόσο, θεωρούν πως η άσκηση πίεσης προς τις αρμόδιες αρχές αποτελεί μονόδρομο για την επίλυση του προβλήματός τους.

Το κλίμα, όπως υπογράμμισε, είναι ιδιαίτερα βαρύ, με τους κατοίκους να αισθάνονται μόνοι στον αγώνα τους για τη διάσωση των σπιτιών τους, ενώ η πρόσφατη εμφάνιση αγνώστων, οι οποίοι, σύμφωνα με μαρτυρίες, φωτογράφιζαν τα κτίρια, έχει προκαλέσει ανησυχία για ενδεχόμενες νέες δικαστικές διενέξεις.

Η αγωνία για το μέλλον, σε συνδυασμό με την αίσθηση της εγκατάλειψης, βαραίνει καθημερινά τους κατοίκους, οι οποίοι φοβούνται ότι μια ενδεχόμενη καταστροφή είναι ζήτημα χρόνου. Παρά την απογοήτευσή τους από την έλλειψη κρατικής μέριμνας, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μέχρι να επιτευχθεί η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.

Η προοπτική των κινητοποιήσεων φανερώνει την αποφασιστικότητα των κατοίκων να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους σε μια αξιοπρεπή στέγη. Εν αναμονή των εξελίξεων, οι κάτοικοι παραμένουν σε εγρήγορση, ελπίζοντας σε μια θετική ανταπόκριση από πλευράς των αρμοδίων αρχών.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ