20.8.2024 21:11

Βροντάδος - "Θα έκαναν μπάνιο το μωρό τους με αυτό το λασπόνερο;"

Όλοι γνωρίζουμε το πρόβλημα της υδροδότησης που έχει το νησί μας. Εύλογα οι αρμόδιες υπηρεσίες μας παροτρύνουν συνεχώς να κάνουμε οικονομία. Τι γίνεται όμως όταν οι φορείς και οι υπηρεσίες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και αφήνουν απροστάτευτους τους καταναλωτές;

Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία της συμπολίτισσάς μας Α.Σ. στον «Πολίτη» ότι το νερό στο σπίτι της, πάνω από τον Άγιο Γεώργιο Βροντάδου, εδώ και ημέρες δεν είναι κατάλληλο, ούτε για τα ελάχιστα.

Όπως εξηγεί και η ίδια: «Εδώ και ένα μήνα τρέχει στη βρύση μας νερό πορτοκάλι και καφέ, λασπόνερα με λίγα λόγια. Όταν απευθυνθήκαμε στο δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο, αυτό που μας είπαν είναι ότι έχει γίνει μια ζημιά και είχαν πέσει χώματα στο νερό, από το οποίο τροφοδοτούν τους δημότες και ότι δεν μπορούν να το καθαρίσουν, γιατί για να γίνει αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσουν πολύ νερό και δεν μπορούν να το κάνουν λόγω του αυξημένου πληθυσμού στο νησί».

Μιλάμε προφανώς για τη βλάβη που είχε συμβεί πριν από περίπου ένα μήνα στην περιοχή Τσουμπάρι και στην οποία έγινε και σχετική αναφορά στοπ μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο για το νερό. Ωστόσο δεν είχε καταστεί σαφές ότι πολίτες ένα μήνα μετά θα έμεναν με καφέ νερό. Η κυρία Α.Σ. μάλιστα έχει λάβει τα μέτρα της, αλλά εις μάτην: «Στο σπίτι χρησιμοποιούμε εξωτερικά φίλτρα. Το τοποθετώ και σε έξι ώρες είναι άχρηστο και το νερό είναι πάλι καφέ. Γιατί να είμαι υποχρεωμένη να πλένω το μωρό μου με λασπόνερα και τα πιάτα και τα ρούχα και όλα να γίνονται με ένα νερό, λες και είναι νερό της Αφρικής; Επίσης είμαι υποχρεωμένη αυτό το νερό να το πληρώνω χρυσό καθώς πληρώνω 50 και 60 ευρώ λογαριασμό».

Το θέμα δεν περιορίζεται σε αυτή την οικία αλλά σε όλα τα σπίτια της συγκεκριμένης περιοχής, που έχει την ατυχία να είναι μία από τις τελευταίες που «γεμίζουν» οι παροχές όταν υδροδοτείται ο Βροντάδος. Αυτό δεν αποτελεί όμως δικαιολογία να υπάρχουν πολίτες β’ κατηγορίας. Η κυρία Α.Σ.. συνεχίζει: «Φοβάμαι πολύ για την υγεία του μωρού μου που αναγκάζομαι να χρησιμοποιώ το νερό αυτό, και ας με διαβεβαιώνουν ότι δεν είναι επικίνδυνο. Οι υπεύθυνοι θα έπλεναν τα μωρά τους με ένα τέτοιο νερό; Και πέρα από την υγεία, δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μου διαλύσει τις οικιακές συσκευές αυτό το νερό;».

Τα ερωτήματα είναι εύλογα και πρέπει να απαντηθούν και να λυθεί άμεσα το πρόβλημα που επηρεάζει την περιοχή. Ταυτόχρονα ανάλογες καταγγελίες, για καφέ νερό τις πρωινές ώρες υπάρχουν και στις εργατικές κατοικίες στα Λιβάδια αλλά και κάποιες μέρες και στον Ράχτη και το Νησί στον Βροντάδο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ