2.4.2014 12:27

Αχ αυτές οι πεθερές

ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΟΜΗΡΕΙΟΥ

Η νέα παραγωγή του Θεατρικού Εργαστηρίου του Ομηρείου θα "ανεβεί"επί σκηνής, το Σάββατο 5, Κυριακή 6, Τρίτη 8 και Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 στις 20.30. Η φετινή επιλογή του έργου έχει στόχο να διασκεδάσει το θεατρόφιλο κοινό, να το κάνει να ξεχαστεί με μια φάρσα στην οποία συνολικά συμμετέχουν 22 μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου του Ομηρείου Π.Κ.Δ.Χ.
Το έργο που θα παρουσιαστεί και φέτος σε σκηνοθεσία Γ. Γαλάντη είναι η κωμωδία του Νικολάου Λάσκαρη «ΑΧ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΕΘΕΡΕΣ» ή «Η Αντιπεθερίνη»

Μουσική: Γιώργος Μισετζής
Στίχοι: Ευγενία Ασλανίδη
Φωτισμοί: Παναγιώτης Λούρος
Ενδυματολογικός Σχεδιασμός: Γιώργος Γαλάντης

Παίζουν με τη σειρά εμφάνισης στη σκηνή: Γιώργος Κερμπάτσος, Γωγώ Μανίκα/Μαρία Επιτροπάκη, Δημήτρης Μυωφάς, Αφροδίτη Πρωϊου/Αργυρώ Στρατάκη, Παντελής Πιτσικούλης, Γιώργος Κοντός, Δημήτρης Αντώνογλου, Γιάννης  Γκαγιαλής, Ιάσμη Χαλλιορή/ Καίτη Ακαβάλου, Άννα Σουρέ, Διαμαντής Μίτσης, Νικήτας Ντάτης, Μαρίκα Σούτη, Λίτσα Κόρμαλου,  Πελαγία Κοντού, Γιάννης Καραντινάκης, Κατερίνα Φωκά, Σπυριδούλα Mατσιμάνη, Σοφία Παπαγεωργίου, Γιώργος Δαμίγος & Γιώργος Μισετζής
Το έργο
Σύλλογο συγκροτούν «πολύπαθοι» γαμπροί που θέλουν να απαλλαγούν ή και να εξοντώσουν τις πεθερές τους που τους διαβάλουν τους κατατρέχουν και ενίοτε, τους πολύ ζωηρούς, τους ξυλοκοπούν. Τον σύλλογο τον αποκαλούν… ΑΝΤΙΠΕΘΕΡΙΝΗ. Εδώ πρέπει να πούμε ότι η γνωστή μας ασπιρίνη  παραγόμενη  για το ευρύ κοινό από την φαρμακευτική εταιρεία Μπάγιερ (1899) γνώριζε μεγάλη αποδοχή και ο συγγραφέας προκαλεί έναν παραλληλισμό, χρησιμοποιώντας την κατάληξη ρίνη, δηλαδή  όπως η ασπιρίνη  έχει αναλγητικές ιδιότητες έτσι και ο σύλλογος αντιπεθερίνη θα κατευνάσει τους κάθε είδους πόνους των γαμπρών που προκαλούνται από τις  πεθερές. Όμως η κυριαρχούσα στο έργο μας πεθερά Νόρα καιροφυλακτεί και όχι μόνο δεν υποτάσσεται στις σχεδιαζόμενες ίντριγκες του γαμπρού Δημήτρη αλλά ανακαλύπτει τις ποικίλες ερωτικές ατασθαλίες του. Ο  αποθρασυνθείς γαμπρός όμως, όχι μόνο δεν κρατά κάποιες προφυλάξεις, αλλά παρασέρνει στις κάθε είδους επιδόσεις του με κεφάτη ανευθυνότητα γυναίκες, φίλους και σκυλιά με στόχο να κάνει το κέφι του και την πλάκα του. Όμως στο τέλος πώς θα λυθούν όλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τόσο από την μεριά του γαμπρού όσο και από το στρατόπεδο της πεθεράς; Και θα πάρουν το μάθημά τους;

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ