20.12.2014 11:44

Ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη των απολογισμών των Σχολικών Επιτροπών [ΒΙΝΤΕΟ]

ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΠΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Τις εκκρεμότητες του παρελθόντος, εμπόδια για να αποκτήσει ομαλή ροή η διαχείριση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής επιχειρεί να κλείσει με ανάθεση σε ιδιώτες λογιστές της κατάρτισης των απολογισμών του 2013 και 2014 η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.

Με ψήφους 7-2 βρήκε αυτή ως λύση προκειμένου να ομαλοποιηθεί η οικονομική διαχείριση των δυο νομικών προσώπων, καθώς η έλλειψη προσωπικού εμποδίζει την κατάρτιση τους από τις σημερινές τους διοικήσεις.

Ο Ν. Νύκτας διαβεβαίωσε ότι για την οικονομική χρήση του 2012, περίοδο κατά την οποία ο ίδιος είχε την ευθύνη, θα καταθέσει πλήρη απολογιστικά στοιχεία μέσα στον επόμενο μήνα. Ο Στ. Σταυρινούδης ζήτησε να αναζητηθεί η συνδρομή υπαλλήλων άλλων υπηρεσιών του Δήμου, με τον Ν. Στείρο να εξηγεί ότι έχουν ερευνηθεί όλα τα ενδεχόμενα, όμως δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα σοβαρή προοπτική διαθεσιμότητας από υπαλλήλους που δεν ανήκουν στο δυναμικό των δυο Σχολικών Επιτροπών.

Ο ίδιος μάλιστα εξήγησε ότι, αν μέχρι τις αρχές του χρόνου η δημοτική αρχή δεν βρει τον τρόπο να στελεχώσει τις δυο Επιτροπές, θα εξετάσει ακόμα και το ενδεχόμενο παραίτησης του.

Επικριτική ήταν η στάση μελών της Δημοτικής Επιτροπής για την ελλιπή παράδοση στοιχείων από το Μ. Γιαννάρα, με το Λ. Πυργάρη να υπονοεί ότι ίσως το κόστος της σύνταξης των δυο απολογισμών θα έπρεπε να επιβαρυνθεί ο πρώην δημοτικός σύμβουλος.

Ωστόσο είναι φανερό ότι αν δεν βρεθεί τρόπος να στελεχωθούν υπηρεσιακά οι δυο Επιτροπές και επιχειρούνται «μπαλώματα» στη λειτουργία τους με συμβασιούχος, το πρόβλημα θα ανακύψει και πάλι σύντομα, όποιοι κι αν απαρτίζουν τις διοικήσεις τους. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ