19.12.2016 9:32

Ανίκανοι ακόμα και για τη μισθοδοσία του προσωπικού!

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΒΙΑΛ – ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Πιστεύει κανείς ότι το υφιστάμενο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μπορεί να διαχειριστεί με επάρκεια τις απαιτήσεις του προσφυγικού; Εδώ δεν μπορεί να μισθοδοτήσει ούτε τους υπαλλήλους που το ίδιο έχει τοποθετήσει…

Η υπομονή των 32 συμβασιούχων διοικητικού και τεχνικού προσωπικού της ΒΙΑΛ εξαντλήθηκε. Απ’ το Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα υπερβάλουν εαυτούς σε χώρο επαγγελματικής εργασίας με υψηλό βαθμό επικινδυνότητας και δεν έχουν πληρωθεί ούτε ένα μηνιάτικο. «Σπάνε τα νεύρα μας από την κοροϊδία. Μας εμπαίζουν με εβδομαδιαίες αναβολές. Έρχονται Άγιες μέρες και δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε τίποτα στη ζωή μας», ξεσπούν με δηλώσεις τους στον «π».

Το Υπουργείο φρόντισε να καλυφθεί. Στα «ψιλά γράμματα» των συμβάσεων σε μία παράγραφο ορίζεται ότι η καταβολή του μισθού θα γίνεται κάθε τέλος του μηνά, αλλά σε μια επόμενη ότι ίσως με τη συμπλήρωση του εξαμήνου!

«Όταν υπογράφαμε κανείς μας δεν μπορούσε να φανταστεί την ανικανότητα ακόμα και στη σύνταξη των λιστών των μισθολογίων. Στα διαρκή ερωτήματα μας γιατί καθυστερεί η καταβολή του μισθού, ισχυρίζονται ότι είμαστε πολλοί πανελλαδικά. Κάτι περισσότεροι από 200 δηλαδή. Οι δικοί τους μισθοί, βέβαια, καταβάλλονται…»

Εργασιακός Μεσαίωνας

Το γενικό μπάχαλο που επικρατεί έχει επιπτώσεις και στις εργασιακές σχέσεις τους. Δουλεύουν με κυλιόμενο ωράριο σε εβδομαδιαία βάση, με απροσδιόριστο ρεπό. Κι όμως υπογράφουν ότι όλοι εργάζονται με ωράριο 09.00 – 17.00 από Δευτέρα – Παρασκευή. «Αποτέλεσμα, όταν τραυματίστηκε συνάδελφος μας εκτός υπογεγραμμένου ωραρίου, να μην καλύπτεται ως εργατικό ατύχημα», περιγράφουν τις συνθήκες, οι οποίες πια επιβάλλουν τον αυστηρό έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας. «Είναι παράλογο το Δημόσιο να επιβάλλει πρόστιμα στο Δημόσιο αλλά εμάς ποιος θα μας προστατέψει;», αναρωτιούνται.

Τα πάντα στον αυτόματο

Για τις συνθήκες εντός της ΒΙΑΛ δεν θέλουν να επεκταθούν. Αν ανοίξουν το στόμα τους… Διαμαρτύρονται ότι η αστυνόμευση είναι ελλιπής αλλά ποιος να τους ακούσει. Οι διοικητές του καταυλισμού αλλάζουν σαν τα πουκάμισα. Κάθε εβδομάδα ή 15 ημέρες άλλος. «Στην ουσία η δική μας υπευθυνότητα κρατά σε λειτουργία τη δομή. Συχνά αυτενεργούμε για να δώσουμε λύσεις σε θέματα με επείγουσα μορφή. Δεν ανεχόμαστε όμως πλέον την ανεύθυνη αντιμετώπιση του Υπουργείου στο στοιχειώδες δικαίωμα μας να πάμε με γεμάτες τσέπες στα σπίτια μας αυτές τις μέρες. Μεταξύ μας υπάρχουν εργαζόμενοι που έχουν έρθει απ’ την Αθήνα. Νοικιάζουν σπίτι και δεν έχουν πληρωθεί ούτε ένα σεντς. Βρίσκονται σε απόγνωση».

Πριν λίγες μέρες ενημέρωσαν το Υπουργείο ότι θα προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση, ως έσχατη λύση. Τους ζήτησαν να μην το κάνουν, με την υπόσχεση ότι την περασμένη εβδομάδα θα πληρωθούν. «Φυσικά τίποτα δεν έγινε. Τώρα μας είπαν για αυτή την εβδομάδα, έχουμε χάσει πια κάθε ίχνος εμπιστοσύνης».

Η αποδεδειγμένη έλλειψη φερεγγυότητας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής επεκτείνεται και στο εσωτερικό του. Ποιος να πιστέψει ότι με τέτοια κατάσταση είναι εφικτή στοιχειωδώς η προσφυγική διαχείριση; 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ