1.9.2015 18:04

Αποχωρεί η Μαρία, την αντικαθιστά η Πένυ;

ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ –ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ- ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ.

Η ρήση «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» καθοδηγεί τις κινήσεις της τοπικής Ν.Δ. για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου της Χίου. Η πρώτη ενόχληση απ’ την κομματική ηγεσία εισέπραξε την  αυτονόητη απάντηση από την Ομήρου ότι ο πρώτος λόγος ανήκει στους υποψηφίους του περασμένου Ιανουαρίου. Εκείνοι πρέπει πρώτα να ερωτηθούν και ακολούθως να γίνουν οι επόμενες κινήσεις, αν χρειαστεί συμπληρωματικά.

Πράγματι ο Κ. Γκιουλέκας διερεύνησε το ενδιαφέρον των προηγούμενων υποψηφίων, δίχως φυσικά ουδέποτε να αμφισβητηθεί η πρώτη θέση από τον Ν. Μηταράκη, και διαπίστωσε πως οι άρρενες του ψηφοδελτίου του Ιανουαρίου, κατά σειρά εκλογιμότητας οι Ν. Μηταράκης, Στ. Μιχαηλίδης και Γ. Ξενάκης, δεν έχουν αντίρρηση συμμετοχής.

Η προνομιακή μεταχείριση

Αντιθέτως … κλότσησε η Μ. Σταυρινούδη. Η πρώην βουλευτής δεν … αλλαξοπίστησε πολιτικά. Συνεχίζει να εμφορείται από φιλελεύθερες αντιλήψεις, θεωρεί όμως πως στις περασμένες εκλογές δεν αντιμετωπίστηκε ισότιμα, συγκεκριμένα ότι ο Νότης έτυχε προνομιακής μεταχείρισης από το κόμμα και δεν έχει κανένα λόγο να γίνεται συμμέτοχη σε μια αδικία.

Έτσι όλα κατατείνουν πως η Μαρία δεν θα είναι, με δική της επιθυμία πια, στο ψηφοδέλτιο, οπότε ξεκίνησε η αναζήτηση, κατά προτίμηση γυναικός.

Το βάπτισμα;

Στις εκλογικές αναμετρήσεις της προηγούμενης δεκαετίας το όνομα της δικηγόρου Πένυς Τασσοπούλου ουκ ολίγες φορές διακινήθηκε ως πιθανής υποψηφίας. Πάντοτε για κάποιους λόγους το φλερτ δεν ευοδώνονταν, τώρα όμως μάλλον η κατάσταση ωρίμασε. Από την Ομήρου υποδείχθηκε η Πένυ κι όταν ο Κ. Γκιουλέκας διαπίστωσε ότι διαθέτει το «καλώς έχειν» και από την ανδρική τριάδα του ψηφοδελτίου, της πρότεινε τη συμμετοχή.

Η δικηγόρος δεν έχει ακόμα απαντήσει, το συζητά και με το σύζυγο Β. Ατσάλη, μα δείχνει μάλλον να το αποδέχεται. Προφανής λόγος ότι αποκτά ένα άτυπο προβάδισμα για επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις κι η Πένυ δεν έχει λόγους να το αφήσει να πάει χαμένο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ