28.11.2016 9:54

Δεν πληρώνει ούτε το νερό της ΒΙΑΛ ο Μουζάλας!

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ Η ΔΕΥΑΝΧ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΕΙ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΔΡΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Ακάθεκτο συνεχίζει την αφερεγγυότητά του το ελληνικό Δημόσιο προς τις τοπικές επιχειρήσεις, αναφορικά με τις αποπληρωμές από παρεχόμενες υπηρεσίες, ιδιαίτερα στο ζήτημα του προσφυγικού.

Η ΔΕΥΑΝ Χίου, για παράδειγμα, βρίσκεται απλήρωτη μήνες τώρα για μία σειρά από εργασίες στην ΒΙ.ΑΛ. προκειμένου ο χώρος να μπορέσει να λειτουργήσει για τις ανάγκες φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Σαν να μην έφτανε αυτό, βλέπει τώρα τα Υπουργεία Εσωτερικών και Μεταναστευτικής Πολιτικής να μεταφέρουν τις αποπληρωμές προς την Εταιρία στον Ελληνικό Στρατό, γεγονός που καθιστά γραφειοκρατικά δύσκολη την εξόφληση των οφειλών.

Στη ΔΕΥΑΝ Χίου οφείλονται ήδη περίπου 80.000 ευρώ από το έργο της σύνδεσης του αποχετευτικού και υδρευτικού δικτύου, που, αν και έχει ολοκληρωθεί εδώ και μήνες, η Εταιρία δεν έχει εξοφληθεί, ενώ την ίδια στιγμή τα συναρμόδια υπουργεία δεν έχουν πληρώσει ούτε τους λογαριασμούς νερού από την κατανάλωση.

«Ακόμη περιμένουμε να πάρουμε τα χρήματα από τις εργασίες που πραγματοποιήσαμε. Οι αρμόδιοι φορείς διατηρούν μία παθητική στάση αναφορικά με τις αποπληρωμές, την ώρα που η ΔΕΥΑΝ Χίου εκπλήρωσε έγκαιρα το σύνολο των εργασιών που της ανατέθηκε. Φροντίσαμε όλα να λειτουργούν σωστά στην ώρα τους, συμβάλαμε στη δημιουργία του Κέντρου και το αποτέλεσμα είναι να μην παίρνουμε τα χρήματα που δικαιούμαστε. Τις όποιες ελπίδες μας για αποπληρωμή εξανεμίζει η πρόθεση των υπουργείων να μεταφέρουν τις οικονομικές υποχρεώσεις στον Ελληνικό Στρατό, από τον οποίο τώρα περιμένουμε να πληρώσει. Άγνωστο πότε, αλλά περιμένουμε», τονίζει ο πρόεδρος της Εταιρίας Απ. Τζιώτης στον «π».

 

Στο φουλ η κατανάλωση

Δεύτερο ζήτημα που ΔΕΥΑΝ Χίου καλείται να αντιμετωπίσει είναι αυτό της υπερκατανάλωσης νερού και της πληρωμής των λογαριασμών ύδρευσης. Από όλο το διάστημα που η ΒΙ.ΑΛ. λειτουργεί, το Υπουργείο έχει πληρώσει μόνο έναν λογαριασμό και οι άλλοι εκκρεμούν. «Δεν βλέπω φως στο τούνελ...», παραδέχεται ο κ. Τζιώτης, τονίζοντας ότι διαπιστώνεται καθημερινά μία υπερκατανάλωση, που δεν συνάδει με τις τοπικές προσπάθειες για συνετή διαχείριση των υδρευτικών μας αποθεμάτων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ