8.12.2016 21:38

ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ !

Αναστέλλεται η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου

Την αρχή ότι καμία μάχη δεν πάει χαμένη προτού δοθεί επιβεβαίωσε το πρωθυπουργικό διάγγελμα πριν λίγη ώρα. Επικαλούμενος την κοινωνική συνοχή για τα νησιά της πρώτης γραμμής στο προσφυγικό, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, εξήγγειλε την αναστολή της αύξησης του Φ.Π.Α.. 

«Είμαστε δεσμευμένοι να εφαρμόσουμε την αύξηση και θα την εφαρμόσουμε», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. «Όχι όμως όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση. Οι νησιώτες και τα νησιά σηκώνουν στις πλάτες τους το βάρος όλης της Ευρώπης», συμπλήρωσε. 

Η πρωθυπουργική εξαγγελία δικαιώνει τον αγώνα των τελευταίων ημερών των νησιών αλλά και όσους επέμεναν ότι κακώς μέχρι τώρα οι φορείς των νησιών μας δεν έθεταν ευθέως θέμα επέκτασης της αναστολής της αύξησης όσο διατηρείται η προσφυγική κρίση. 

Σαν 13η σύνταξη 

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 0,75% το 2016 υπερκαλύφθηκεκαι η κυβέρνηση αποφάσισε την κοινωνική αναδιανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων, άμεσα, στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Όπως είπε, χορηγούνται άμεσα 617 εκατ. ευρώ σε περίπου 1.600.000 συνταξιούχους, που λαμβάνουν συντάξεις κάτω από 850 ευρώ. Μάλιστα η αναδιανομή ξεκινά με μεγαλύτερη απόδοση για τους συνταξιούχους με την χαμηλότερη σύνταξη. 

Κλίμα εκλογών; 

Πάντως πολιτικοί αναλυτές διαβλέπουν στην ξαφνική πρωθυπουργική κίνηση άρωμα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Όπως και να έχει όμως είναι μια, πρόωρη έστω, οικονομική ανάσα για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τη νησιωτική οικονομία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ