14.7.2014 15:03

Διεθνές φεστιβάλ ντοκυμανταίρ

65 ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΤΗΣΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ AEGEAN DOCS, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ

Από 20  έως 28 Σεπτεμβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί στο Ομήρειο και στο Ίδυμα Μαρία Τσάκος το 2ο  Διεθνές Φεστιβάλ AegeanDocs Ταινιών Ντοκιμαντέρ, το οποίο από φέτος μετατρέπεται σε ετήσιο θεσμό. Οι Έλληνες και οι ξένοι δημιουργοί που θα φιλοξενηθούν για οκτώ μέρες στη Χίο, θα παρουσιάσουν τις ταινίες τους σε όλα τα νησιά μέσω απευθείας μετάδοσης και σύνδεσης, χάρη στη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Η επιτυχία του 1ου περσινού φεστιβάλ, έγινε η αφετηρία εκτόξευσης του αριθμού των συμμετοχών από 25 σε 65 συμμετοχές. Για το λόγο αυτό οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να αυξήσουν τον αριθμό των αιθουσών που θα απαιτηθούν», όπως τόνισαν στη συνέντευξη τύπου ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κώστας Σπυρόπουλος.                                                        

Τουριστική ανάπτυξη    

Η τρίτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, επιλέχθηκε με στόχο εκτός από τη μόρφωση και την ψυχαγωγία το Φεστιβάλ να συμβάλλει στην αύξηση του τουρισμού στα νησιά της Περιφέρειας μας, όπως τόνισε με έμφαση ο Σταύρος Μιχαϊλίδης. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα παραγωγής ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, «Φτιάξε τη δική σου ταινία», θα αποτελεί μέρος του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ AegeanDocs θα αποτελέσει και το πρόγραμμα παραγωγής ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, «Φτιάξε τη δική σου ταινία» που θα διεξαχθεί  από τις 20 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2014 στη Μυτιλήνη, στη Χίο, στη Λήμνο, στην Ικαρία, στη Σάμο και στα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου.                                                                           

Creative documentary.                                                                                                          

Εκτός συναγωνισμού θα προβάλλονται όλα τα ντοκιμαντέρ, με έμφαση στα ντοκιμαντέρ Creative documentary.  «Θέλουμε να παρουσιάσουμε τα καλύτερα ντοκυμανταίρ του κόσμου στο Ομήρειο και το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος.Τα έργα θα προβληθούν με στόχο να ξαναβάλουμε στον παγκόσμιο χάρτη την Ελλάδα επιλέχθηκαν από τους 6 Διευθυντές του Φεστιβάλ», σημειώνει ο Κ. Σπυρόπουλος.  Ο χορός των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων θα ανοίξει στις 18 Ιουλίου στη Σάμο και θα ολοκληρωθεί στις 6 Σεπτεμβρίου στη Λέσβο.                                                                  

Στον οδικό χάρτη                                                                                                                

«Θα διοργανωθεί σύσκεψη στο Ίδρυμα Τσάκος με τη συμμετοχή του δήμαρχου Μανώλη Βουρνού, του Πανεπιστημίου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην οποία θα προσπαθήσουμε να βάλλουμε  στον οδικό χάρτη το πώς θα περάσει το ντοκιμαντέρ στην εκπαίδευση», πρόσθεσε ο ίδιος.                                           Θα ακολουθήσει η οργάνωση των πρώτων ομάδων παραγωγής Φεστιβάλ. Για πρώτη φορά μάλιστα θα απονεμηθούν  έξι βραβεία στα καλύτερα Ιστορικά, κοινωνικά, πολιτικά ντοκυμανταίρ, στην καλύτερη νεανική δημιουργία και  στη μνήμη του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Βραβείο νεολαίας με οικονομική ενίσχυση  1000 ευρώ θα απονεμηθεί στην καλύτερη νεανική δημιουργία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ