23.12.2014 10:44

"Είμαστε εδώ και σας περιμένουμε"

ΕΠΙΣΗΜΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ

Τους τρόπους ευρύτερης δυνατής κοινοποίησης της έναρξης των εσωκομματικών διαδικασιών συγκρότησης του ψηφοδελτίου μελετά πλέον η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο, έπειτα από την επίσημη εντολή που έχει παραλάβει από την περασμένη Παρασκευή στα χέρια της.

Η πρόσκληση για κατάθεση των διαθεσιμοτήτων αφορά τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κάθε πρόσωπο με έντονη τη συμμετοχή στον κινηματικό χώρο. Απ’ το εύρος των κατηγοριών διαφαίνεται καθαρά η διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ να ανοιχτεί σε χώρους πέρα των καθαρά κομματικών και να δώσει στα ψηφοδέλτια του μια αίσθηση πανστρατιάς στην επικείμενη ιστορική για εκείνον εκλογική αναμέτρηση.

Η Νομαρχιακή έχει λάβει οδηγίες να αποστείλει στην Κουμουνδούρου κάθε διαθεσιμότητα που θα υποβληθεί. Με τη σειρά της έχει δικαίωμα να «προκρίνει» έως και διπλάσιες υποψηφιότητες από τον αριθμό των υποψηφίων ανά ψηφοδέλτιο, έως 8 δηλαδή για την περίπτωση της Χίου. Πιθανά η κάθε διαθεσιμότητα να συνοδεύεται κι από ένα σύντομο … προλογικό σημείωμα της Νομαρχιακής, με το οποίο θα σηματοδοτείται κάπως και η τοπική αντίληψη για τη μορφή του ψηφοδελτίου.

Τη σκυτάλη παραλαμβάνει η Κεντρική Επιτροπή Ψηφοδελτίων για μια πρώτη επεξεργασία αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων. Η τελική απόφαση, όμως, είναι υπόθεση της Νομαρχιακής Επιτροπής κι εδώ θα είναι και η μεγάλη της ευθύνη. Να αποδείξει ότι χειρίζεται κρίσιμες καταστάσεις, έχει την ικανότητα να πιάνει τον παλμό της κοινωνίας.

Η πρώτη φάση της διαδικασίας ολοκληρώνεται περί το τέλος του 2014. Ως τότε θα πρέπει να συμπληρωθεί ο κατάλογος των διαθεσιμοτήτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ πια μπήκε καθαρά σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας.

Θα εκφραστεί η «Πλατφόρμα»

Η επίσημη έναρξη των κομματικών διαδικασιών στο ΣΥΡΙΖΑ … ξετρυπώνει πιο σύντομα τα κρυμμένα ενδιαφέροντα. Οι εκτιμήσεις δεν αποκλείουν το ενδιαφέρον διαθεσιμοτήτων να υπερβεί τις 10. Σίγουρα υπάρχουν ορισμένες που δεν … έχουν σκάσει μύτη ως τώρα.

Για παράδειγμα στο χορό δεν έχει μπει μέχρι στιγμής κανένας από τους εκφραστές της «Αριστερής Πλατφόρμας» στο νησί μας, ωστόσο όλοι με νόημα παρατηρούν ότι θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητη η έκφραση της στο ψηφοδέλτιο.

Όλα ανοιχτά

Άλλη μια σταθερά αρχίζει ξαφνικά να κλονίζεται. Υπολόγιζαν οι περισσότεροι ότι μια διαθεσιμότητα εκ μέρους της Ευαγ. Μανιτσούδη έκλεινε ιδανικά το κενό της γυναικείας εκπροσώπησης. Η Βαγγελιώ έχει αναπτύξει κινητικότητα, όμως μάλλον δεν έχει λάβει την οριστική της απόφαση αν θα θέσει τον εαυτό της στην υπηρεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Με κάποιους να εκτιμούν πως, αν τελικά δεν κάνει το επόμενο βήμα, δεν αποκλείεται να ξυπνήσει το σε λήθαργο ενδιαφέρον  στο «έτερο ήμισυ». Ο Φρ. Σέργης, ούτως ή άλλως, βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα… 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ