13.11.2016 10:33

Είναι ενδεδειγμένη λύση οι αντισυγκεντρώσεις;

ΚΑΛΟΥΝ ΗΔΗ ΛΑΕ ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τα αντιρατσιστικά αντανακλαστικά πολιτών και φορέων του νησιού έχει ενεργοποιήσει η είδηση της ομιλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού και Ηλία Κασιδιάρη το απόγευμα της Τρίτης σε ξενοδοχείο της πόλης.

Ήδη ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνουν μηνύματα αντίθεσης με ανακοινώσεις τους. Το ερώτημα, βέβαια, είναι αν είναι η ενδεδειγμένη επιλογή η διοργάνωση αντισυγκεντρώσεων ή αν, κατ’ αυτό τον τρόπο, θα δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στην επίσκεψη και θα στρωθεί το χαλί για ενέργειες που θα τραυματίσουν και την ήρεμη παρουσία των προσφύγων στο νησί και την εικόνα του νησιού.

Η Λ.Α.Ε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λ.Α.Ε. αναφέρει:

«Η επίσκεψη των υποδίκων φασιστών βουλευτών και στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» Κασιδιάρη και Λαγού, παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου με πρόσχημα το μεταναστευτικό, που γεννούν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των γερακιών του ΝΑΤΟ, πολιτικές που θρέφουν τον φασισμό και τον πόλεμο, δίνουν πάτημα στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα, στα τσιράκια των εφοπλιστών να ρητορεύουν και να εμφανίζονται ως αντισυστημικοί,

Καλούμε τον κάθε δημοκρατικό πολίτη, τον κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, σωματεία, πολιτικές οργανώσεις, συλλογικότητες να δείξουν την αντίθεσή τους στο νεοναζιστικό μόρφωμα. “Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον”».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ  

Ανάλογη είναι και η ανακοίνωση που εξεδόθηκε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίου:

«Και να τα “παλικάρια” της Χρυσής Αυγής, τολμούν να κάνουν την εμφάνισή τους παραμονή Πολυτεχνείου για να δρέψουν τους... “καρπούς των κόπων τους”. Σε αυτό τους βοήθησαν με την ανερμάτιστη πολιτική τους οι «μένουμε Ευρώπη» της κεντρικής πολιτικής, αλλά και των ντόπιων εκφραστών τους.

Δεν θα καθίσουμε εδώ να αναλύσουμε την πολιτική τους στο προσφυγικό, πνιγμοί, σφαγές των θυμάτων των πολέμων της νέας εποχής, πατριδοκαπηλία από τους πολιτικούς απογόνους της προδοτικής χούντας. Ούτε θα αναζητήσουμε το ποινικό μητρώο των ομιλητών ή τη δράση τους στο Πέραμα, σε εργοδοτικά σωματεία, στη δολοφονία του Φύσσα. Καλούμε σωματεία, συλλογικότητες, φορείς, κόμματα, τη δημοκρατική Χίο, να διατρανώσει την αντίθεσή της στη φιέστα των φασιστών.»

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ