16.9.2015 18:44

Ενθάρρυνση της γυναικείας συμμετοχής στα πολιτικά δρώμενα της χώρας

Σεμινάριο ενθάρρυνσης και υποστήριξης της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικής είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αιρετές και μη γυναίκες της Χίου. Το σεμινάριο που έλαβε χώρα στη Μυτιλήνη από τις 11-15 Οκτωβρίου και διοργανώθηκε από το Κ.Η.Θ.Ι. (Κέντρο Ερευνας για Θέματα Ισότητας)  αποτελούνταν από δύο κύκλους επιμορφωτικών σεμιναρίων και ένα εργαστήριο διαχείρισης άγχους.

Βιβή Ποταμούση,  Εύη Καλκούνη και Λίτσα Λύκου, ταξίδεψαν στο γειτονικό νησί προκειμένου να συμμετέχουν στους κύκλους εργασιών των σεμιναρίων. «Στόχος του σεμιναρίου ήταν η υποστήριξη των αιρετών και των υποψήφιων γυναικών, προκειμένου να διευρυνθεί η συμμετοχή τους σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και να ενισχυθεί η εκπροσώπηση τους στους διάφορους πολιτικούς θεσμούς. Διδαχθήκαμε τρόπους αντιμετώπισης σεξιστικών συμπεριφορών καθώς και τακτικές ενδυνάμωσης και εμψύχωσης της γυναικείας προσωπικότητας», δήλωσε στον «π» η αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Β. Ποταμούση.

«Η συμμετοχή των γυναικών από την περιφέρεια ήταν πολύ μεγάλη. Μας δόθηκε η ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με γυναίκες από Κρήτη, Έβρο, Κυκλάδες. Τέτοια σεμινάρια είναι πολύ σημαντικά, μας βοηθούν να εξελισσόμαστε προς το καλύτερο και αξίζει τον κόπο να τα παρακολουθούμε», κατέληξε η αντιδήμαρχος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ