20.2.2014 19:05

Και στης Χριστιάνας την ποδιά σφάζονται παλικάρια

• ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Η ΧΡ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

Την επανάληψη ενός δράματος, όμοιο σε χαρακτηριστικά με εκείνο των εκλογών του 2010, ζει ο κομματικός μηχανισμός της Ν.Δ.. Το ενδιαφέρον των πρωτοκλασάτων στελεχών της έχει μετατοπιστεί στο σύνολο του στη συμμετοχή τους στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο, εκεί όπου «γυαλίζει» η θέση του τοπικού αντιπεριφερειάρχη.

Η αίσθηση στο «γαλάζιο» στερέωμα ότι είναι εφικτή η επικράτηση του περιφερειακού ψηφοδελτίου στο Βόρειο Αιγαίο πυροδότησε ενδιαφέρον αθρόας προσέλευσης στις συναντήσεις της Χρ. Καλογήρου, η οποία βρέθηκε χθες στο νησί μας για υπηρεσιακούς λόγους, στο περιθώριο της επίσκεψης της ωστόσο γνώρισε το περιβάλλον των ενδιαφερόμενων συνεργατών της.

Άμεσα ή έμμεσα ενδιαφέρον για τη θέση του υποψηφίου τοπικού αντιπεριφερειάρχη έχει εκδηλωθεί από τους:

·         Στ. Κάρμαντζη, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι του προτάθηκε από την επίσημη Ν.Δ. και ότι προτίθεται να ξεκαθαρίσει πως σε περίπτωση εκλογής θα παραμείνει στη θέση του, στην ουσία εγκαταλείποντας το ενδιαφέρον για το βουλευτικό αξίωμα.

·         Γ. Ξενάκη, με τον ίδιο να θεωρεί πως πρέπει να συνεκτιμηθεί ότι έκανε ένα βήμα πίσω στα δημοτικά, υπέρ του Παν. Βρουλή, για να μην διασπαστεί ο χώρος.

·         Στ. Μιχαηλίδη, με το δημοτικό σύμβουλο να εμφανίζεται διαθέσιμος σε μια υποψηφιότητα του, αν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν σημεία συμφωνίας για τους στόχους του συνδυασμού αναφορικά με τη Χίο.

·         Π. Καλογεράκη, με το συνταξιούχο εκπαιδευτικό να φέρεται αποφασισμένος να αναμειχθεί στα κοινά από θέση στην οποία θα μπορεί να φανερώσει τις διοικητικές του ικανότητες.

·         Ελ. Παπαϊωάννου, με τον πρώην διοικητή του Νοσοκομείου να προσεγγίζει εσχάτως ολοένα και περισσότερο τη Ν.Δ. και να παρουσιάζεται ως μια μη καθαρά κομματική λύση και

·         Γ. Μαλαφή, με τον πρώην δήμαρχο να μην έχει εκδηλώσει επίσημα το ενδιαφέρον του, όλους όμως να αντιλαμβάνονται ότι, αν του προταθεί, πολύ δύσκολα θα αρνηθεί τη θέση.

Το κριτήριο

Η Χρ. Καλογήρου δε θα βιαστεί να λάβει την απόφαση της. Η χθεσινή της επίσκεψη είχε καθαρά αναγνωριστικά χαρακτηριστικά και καθοριστικό για την λήψη απόφασης προβλέπεται να είναι νεότερο ταξίδι της στη Χίο, το οποίο προγραμματίζεται για το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Ωστόσο από τις επαφές που πραγματοποίησε μάλλον κατέληξε ότι η περίπτωση της Χίου ενέχει μεγάλης πολυπλοκότητας, με το ήδη γνωστό βεβαρυμμένο ιστορικό. Ήδη δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι η τελική επιλογή θα πρέπει να στηριχθεί σε δυο άξονες:

α) ποιο από τα προαναφερθέντα πρόσωπα μπορεί να πετύχει τη μεγαλύτερη δυνατή σύνθεση στον πρώτο γύρο και

β) ποιο κυρίως μπορεί να εγγυηθεί ότι διεμβολίζει τους ψηφοφόρους των υποψηφίων που θα μείνουν εκτός κούρσας εκλογής στο δεύτερο γύρο.

Η συνάντηση της με τα μέλη της ΝΟΔΕ αργά χθες το βράδυ ίσως της έδωσε την ευκαιρία να σχηματίσει μια πιο καθαρή εικόνα για το τοπίο της Χίου, κρίσιμο για το τελικό αποτέλεσμα, όπως αρκούντως διδάχτηκαν στη Μυτιλήνη στην περασμένη εκλογική αναμέτρηση ο Π. Βογιατζής και ο συνδυασμός του. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ