23.1.2014 12:46

Κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγου Χίων Κηφισιάς και Βορείου Αττικής

Συγκινησιακή  ατμόσφαιρα περιέβαλε την εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας του Συλλόγου Χίων Κηφισιάς και Βορείου Αττικής.

Την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, από νωρίς έφθαναν  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κηφισιάς, Χιώτες, δημότες Κηφισιάς και Βόρειας Αττικής,να ανταλλάξουν ευχές για το καινούργιο χρόνο.

Στο ξεκίνημα η πρόεδρος του συλλόγου κ. Αγγελική Τριανταφύλλου –Πιτίδη καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε το Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς και Κοινοτικούς  Συμβούλους και εκπροσώπους φορέων, για την παρουσία τους. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δραστηριότητες και τους στόχους του Συλλόγου και ευχαρίστησε θερμά, όσους συμβάλλουν στην επιτυχία τους.

Τηβασιλόπιτα ευλόγησε ο πανοσιολογιότατος πατέρας Τιμόθεος, της εκκλησίας του Αγ. Νεκταρίου και τα τροπάρια έψαλε με ζεστή και μελωδική φωνή ο τέως αερολιμενάρχης Χίουκ. Μιχάλης Τριαντάφυλλος.

Στο πλαίσιο της κοπής της βασιλόπιτας ο Σύλλογος τιμά κάθε χρόνο έναν καταξιωμένο Χιώτη και φέτος τιμήθηκε ο κ. Παναγιώτης Τσάκος , καπετάνιος και εφοπλιστής από τα Καρδάμυλα της Χίου.

Ο Δήμαρχος κ. Νίκος Χιωτάκης σε σύντομο  χαιρετισμό του, εξήρε τη δράση και την προσφορά των Χιωτών σε όλους τους τομείς.

Στησυνέχεια ο τέως αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χιώτης στην καταγωγή, κ. Γεώργιος Κρεατσάς, αναφέρθηκε με ένθερμα λόγια στο ανθρωπιστικό έργο του κ. Τσάκου καθώς και τη συμβολή του στην Παιδεία και στον Πολιτισμό.

Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Δημήτριος Λινός , Χιώτης, διατελέσας Δήμαρχος Κηφισιάς, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς σε όλη τη διαδρομή και το σημαντικό έργο του κ. Παναγιώτη Τσάκου.

Πραγματικά ενθουσίασε το κοινό με τηδιεξοδική ομιλία του από την οποία εισπράξαμε τόση θετική σκέψη, βλέποντας μπροστά μας έναν τόσο σημαντικό άνθρωπο που ξεκίνησε με μόνες τις δικές του ικανότητες αλλά και με τα πρότυπα των γονέων και τις παραδόσεις του τόπου του, να δημιουργεί και να προσφέρει τόσα πολλά στο νησί του, στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν ο τιμώμενος ευεργέτης κ. Παναγιώτης Τσάκος  κόβοντας ένα κομμάτι  από τη βασιλόπιτα, μάγεψε τους παρευρισκόμενους με την απλότητα που αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια και τη ζωή στο νησί της Χίου που μεγάλωσε. Τραγούδησε δε με όλους μαζί τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα που έλεγε σαν παιδί στο νησί.

Την εκδήλωση έκλεισε το μέλος της χορωδίας του  A ΚΑΠΗ Κηφισιάς  κ. Τόλα Βασαρδάνη με συνοδεία στο πιάνο του εγγονού της Άρη Βασαρδάνη, η οποία τραγούδησε Θεοδωράκη καθώς και νησιώτικα τραγούδια ενθουσιάζοντας το κοινό που την χειροκρότησε ένθερμα.

Ακολούθησε δεξίωση κατά τη διάρκεια της οποίας αντάλλαξαν ευχές και συνομίλησαν οι συμπατριώτες αναφερόμενοι πάντα σε ευχάριστες αναμνήσεις. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ