26.3.2012 9:39

Κρίσιμη εβδομάδα για το «Σκυλίτσειο»

ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΕΣΝΟΧ

 
Από τη διάθεση των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο της Χίου να ακολουθήσουν τη σκληρή γραμμή διαμαρτυρίας του Σωματείου τους κρίνεται η εύρυθμη λειτουργία του «Σκυλιτσείου».
Η διοίκηση του ΣΕΣΝΟΧ έχει προαναγγείλει κατάληψη – και όχι απεργία – διαμαρτυρόμενη για τις περικοπές των κονδυλίων για την υπερωριακή απασχόληση του προσωπικού για το τρέχον έτος. Βάση των υπολογισμών της διοίκησης, το Υπουργείο Υγείας περικόπτει κατά 100.000 ευρώ τις αμοιβές για το κυκλικό ωράριο, δεδομένο που, κατά το ΣΕΣΝΟΧ, θα έχει επιπτώσεις στις βραδινές βάρδιες και τη λειτουργία του ασθενοφόρου.
Σε ανακοίνωση γραμμένη με … μπαρούτι οι συνδικαλιστές του Σωματείου χαρακτηρίζουν ανεπιθύμητους στο Νοσοκομείο τους δυο τοπικούς βουλευτές, όπως και τον υπουργό Υγείας, ενώ επιπλήττουν τα κορυφαία συνδικαλιστικά όργανα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ γιατί δεν καταλαμβάνουν το σύνολο των δημοσίων υπηρεσιών εις ένδειξη αγανάκτησης για όσα υπόκεινται οι εργαζόμενοι τα δυο τελευταία χρόνια!
Η σκληρή γραμμή των συνδικαλιστών βάλλει ευθέως κατά του δικαιώματος της δημόσιας υγείας, αφού απειλούν με εξυπηρέτηση μόνο των επειγόντων περιστατικών, εξωθώντας δεκάδες ασθενείς σε παροχή βοήθειας από ιδιωτικούς γιατρούς, σε μια χρονική περίοδο που το οικογενειακό κομπόδεμα έχει ήδη εξανεμισθεί.
Προς το παρόν διαφοροποιημένη παραμένει με τη σιωπή της η στάση των νοσοκομειακών ιατρών, που δεν δείχνουν διατεθειμένοι να ακολουθήσουν την ίδια γραμμή πλεύσης, ενώ λάδι στη φωτιά, με απάντηση τους, αποφεύγουν συστηματικά να ρίξουν οι δύο βουλευτές.
Στάση απάθειας στο ενδεχόμενο κατάληψης του νοσηλευτικού ιδρύματος κρατά, προς το παρόν, η διοίκηση, με τον Παν. Μπουμπάρη να είναι θιασώτης της εξάντλησης όλων των μορφών διαλόγου, να δηλώνει ότι δεν προτίθεται να αποτρέψει την κατάληψη, αλλά, ως διοίκηση, θα επιχειρήσει να εξυπηρετούνται όλα τα σοβαρά περιστατικά.
Την ίδια ώρα η κοινωνία αναρωτιέται μέχρι που φτάνουν τα όρια δικαιοδοσίας των υπαλλήλων, όταν καταλύεται, χωρίς συνέπειες, το δικαίωμα στην παροχή του αγαθού της δημόσιας υγείας από αποφάσεις κατάληψης δημοσίων χώρων. Ούτε εδώ κρίνεται σκόπιμη η εισαγγελική παρέμβαση; 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ