10.9.2014 17:11

Κυοφορείται

ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΜΑΝΩΛΗ ΒΟΥΡΝΟΥ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ο ΔΗΜ. ΤΣΟΥΧΛΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ «ΧΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ»

Μια κίνηση υπερβατικότητας κυοφορείται αυτά τα εικοσιτετράωρα. Την αφορμή έδωσε η παραίτηση από τη θέση του ειδικού συνεργάτη του ΣΥΡΙΖΑ του Δημ. Τσούχλη. Θυμίζω ότι το γυαλί των σχέσεων του Δημήτρη με τμήμα της τοπικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο είχε ραγίσει προ καιρού και όλοι ανέμεναν το χρόνο της ανακοίνωσης του επαγγελματικού διαζυγίου.

Στο μεσοδιάστημα ο Δημήτρης είχε αφοσιωθεί στη «Χιακή Συμπολιτεία», είναι απ’ τα στελέχη – ακρογωνιαίους λίθους στην ως τώρα πειστική πορεία της και κυρίως είναι το πρόσωπο που την έβγαλε από το αδιέξοδο, πείθοντας, εν πολλοίς, την Ερμ. Φρεζούλη να αναλάβει τα ηνία της.

Επαγγελματικά ο Δημήτρης δέχθηκε πρόταση συνεργασίας από το Μαν. Βουρνού. Να η πρώτη υπέρβαση. Ο δήμαρχος να αναγνωρίζει ως ικανές … αλλότριες της παράταξης του δυνάμεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, πέρα από την πρόταση Βουρνού, στο Δημ. Τσούχλη διανοίχθηκε ένα τρίστρατο επιλογών. Ειδικός συνεργάτης στην Περιφερειακή Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ και δυο ιδιωτικής φύσης προτάσεις. Σίγουρα μέσα του θα έγινε ισχυρή πάλη. Θα ζύγισε πολλά πριν κάνει αποδεκτή την πρόταση του δημάρχου και για αυτό φρόντισε να θέσει ο ίδιος τις διαχωριστικές γραμμές που θα του επιτρέψουν να είναι συνάμα ειδικός συνεργάτης του Βουρνού και μέλος της «Χιακής Συμπολιτείας».

Η χρυσή τομή αναμένεται να βρεθεί στον περιορισμό των καθηκόντων του αμιγώς σε θέματα περιβάλλοντος. Τίποτα πριν ή πέρα από αυτά. Να η δεύτερη υπέρβαση.

Η Γενική Συνέλευση

Επιθυμία του ιδίου είναι να παραμείνει στέλεχος του δημοτικού σχήματος που ευνόησε να μεγαλώσει. Χθες επρόκειτο να απευθυνθεί ηλεκτρονικά με μήνυμα του στα στελέχη της «Χιακής Συμπολιτείας» και να εξηγεί τους προσωπικούς λόγους που τον ωθούν στη συγκεκριμένη απόφαση.

Στην Ερμιόνη έπεσε σαν κεραμίδα η απόφαση, μα έμεινε αταλάντευτη στην γραμμή που έχει από την αρχή χαράξει. Όλα τα κρίσιμα ζητήματα τα λύνει με αποφάσεις της η Γενική Συνέλευση. Εκεί πιθανότατα θα λυθεί και ο γρίφος κατά πόσο είναι εφικτό να υπάρχουν δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη από τον Τσούχλη.

Η τρίτη υπέρβαση

Αυτή πρέπει να γίνει από τα μέλη της «Συμπολιτείας». Όσοι διαβιούν στο στερέωμα των κοινών του νησιού αντιλαμβάνονται ότι το κεφάλαιο «Τσούχλης» είναι πολυτέλεια να περιθωριοποιείται στη σύνταξη προγραμμάτων της κάθε αντιπολίτευσης. Τα χρόνια περνούν και είναι ώριμος ο καιρός οι σχεδιασμοί να δοκιμαστούν στην πράξη, τουλάχιστον στο γνωστικό του αντικείμενο. Θα είναι κέρδος για τη Χίο κάποιες από τις σκέψεις Τσούχλη να εφαρμοστούν και το κέρδος του νησιού δεν μπορεί να υποτιμάται μπρος στο όφελος καμίας δημοτικής παράταξης. Ίσα – ίσα κι η ίδια η «Συμπολιτεία», αν αποδείξει ότι έχει τη μεγαλοσύνη να εισφέρει εδώ και τώρα στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για το νησί, θα έχει σίγουρα πολιτικά οφέλη. Θα το αντιληφθούν τα μέλη της ή θα κινηθούν σε αρτηριοσκληρωτικές ρότες; 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ