24.12.2014 10:43

Ο Γ.Α.Π. θεωρεί δεδομένο τον Τριαντάφυλλο, ο Κώστας προβληματίζεται

• ΜΕ ΠΟΙΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΙΟΥ;

Στους «σίγουρα μετακινούμενους βουλευτές» από το ΠΑΣΟΚ του Ευαγ. Βενιζέλου στο νέο κόμμα του Γ. Παπανδρέου εντάσσει ο στενός πυρήνας του πρώην πρωθυπουργού και τον βουλευτή Χίου, Κ. Τριαντάφυλλο.

Το πολιτικό ρεπορτάζ των αθηναϊκών Μέσων για το μοίρασμα των ιματίων του σημερινού ΠΑΣΟΚ διοχετεύει πληροφορίες από το περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου ότι ο Κ. Τριαντάφυλλος θα ακολουθήσει το νέο κόμμα μόλις ανακοινωθεί, πιθανά στις 30 Δεκεμβρίου.

«Σίγουροι για το νέο κόμμα είναι ο Θάνος Μωραΐτης, που πρωταγωνιστεί στο εγχείρημα εδώ και καιρό, ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Κώστας Τριαντάφυλλος, ο Συμεών Κεδίκογλου.

Επίσης, εκτός απρόοπτου, ο Νίκος Σηφουνάκης, ενώ σίγουρη θεωρούν οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και την Άντζελα Γκερέκου, ήτοι μαζί με τον κ. Παπανδρέου επτά, για αρχή.

Πιστεύουν επίσης ότι οι συσχετισμοί στο Ηράκλειο θα οδηγήσουν τον Βασίλη Κεγκέρογλου να επιλέξει τον κ. Παπανδρέου, ενώ υπάρχει και μία μεγάλη προσδοκία, όχι όμως απ’ όλους, για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος είναι χρόνια τώρα σε πλήρη διάσταση με τον κ. Βενιζέλο», αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα από το protothema.

Ο ίδιος ο Κ. Τριαντάφυλλος, πάντως, στα αγωνιώδη τηλεφωνήματα πολιτικών του φίλων από τα Χίο αποφεύγει να ανοίξει τα χαρτιά του. Συνιστά ψυχραιμία και υπομονή και προαναγγέλλει ότι κρίσιμη για την απόφασή του παράμετρος θα είναι οι επαφές του στη Χίο με πρόσωπα των οποίων τη γνώμη υπολογίζει και σέβεται. Ο βουλευτής θα βρίσκεται στη Χίο το διήμερο 27-28 Δεκεμβρίου, μια ημέρα πριν την κρίσιμη τρίτη εκλογή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και λογικά τότε θα καταλήξει στην οριστική του στάση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ