1.9.2015 17:52

Ποιους και πόσο επηρεάζει μια πιθανή υποψηφιότητα Τριαντάφυλλου

ΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΔΡΑΣ

Θέμα ελάχιστων εικοσιτετραώρων είναι η λήψη της απόφασης επιστροφής στην ενεργό πολιτική από τον Κ. Τριαντάφυλλο. Οι συνθήκες ενοποίησης του προοδευτικού χώρου, έπειτα από τη συμφωνία συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. καθώς και η πιθανολογούμενη μη κάθοδος του ΚΙΔΗΣΟ εξαερώνουν τις ενστάσεις που κράτησαν τον πρώην βουλευτή εκτός πολιτικής κατά την εκλογική αναμέτρηση του περασμένου Γενάρη.

Πόσο απειλητική είναι όμως μια κάθοδός του στις εκλογές για μια από τις δυο έδρες; Μια ψυχρή ματιά στην αριθμητική της προηγούμενης κάλπης καθιστά σχεδόν αμελητέα την απειλή. Πόσο εύκολο μοιάζει οι 2.131 ψήφοι (6,83%) του ΠΑΣΟΚ να απειλήσουν τους 8.460 (27,11%) του ΣΥΡΙΖΑ;

Οι 8 μήνες που μεσολάβησαν είναι χρόνος ελάχιστος για να καλυφθεί μια τόσο μεγάλη διαφορά. Όμως τυχόν συμμετοχή του Κ. Τριαντάφυλλου προσθέτει μια σειρά νέων δεδομένων, το αντιλαμβάνονται όλοι. Το ξέρουν στη Ν.Δ., που υπολογίζουν μια απώλεια της τάξης του 5% από την ώρα που το ΠΑΣΟΚ ισχυροποιείται με μια δοκιμασμένη συνταγή.

Το διαισθάνονται στο ΣΥΡΙΖΑ, από την ώρα που ο βασικός και μαχητικός κορμός των στελεχών του θα δώσει από άλλο πολιτικό μετερίζι τον αγώνα του.

Κυρίως όμως το οσμίζονται στο ΠΑΣΟΚ, ξαναγεννιέται στον πυρήνα του η ελπίδα ότι η προσωπικότητα Τριαντάφυλλου δημιουργεί νέα δεδομένα, ξαναβάζει το ΠΑΣΟΚ στο παιχνίδι.

Οι υπόλοιποι

Από τη στιγμή που ο Τριαντάφυλλος πεισθεί δεύτερη μέριμνα θα είναι η συγκρότηση ενός αξιόμαχου ψηφοδελτίου συνολικά. Η συμμετοχή του Κώστα Χλωμούδη άφησε πίσω της μόνο συμπάθειες κι όλα δείχνουν ότι ο πανεπιστημιακός θα καταλάβει την τέταρτη τιμητική θέση του ψηφοδελτίου. Για τις άλλες δυο θέσεις προκρίνονται συμμετοχές που θα συμβολίζουν τη διεύρυνση. Ακούγεται, για παράδειγμα, ως πιθανή η συμμετοχή του Μαν. Κράκαρη, πρόσωπο με χρήσιμα χαρακτηριστικά στο προφίλ του, ένα από τα οποία ότι προέρχεται από το Κίνημα του Γ. Παπανδρέου. Για την τρίτη θέση θα αναζητηθεί πρόσωπο που θα σηματοδοτεί τη συμπαράταξη με τη ΔΗΜ.ΑΡ. κι εκεί οι επιλογές δεν είναι και τόσες…

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ