22.12.2014 11:52

Σκόρπισε το μήνυμα των Χριστουγέννων η πιο κεφάτη συντροφιά [ΒΙΝΤΕΟ]

ΣΕ 4 ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΜΑΝΗΣ ΕΨΑΛΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ «Λ. ΑΛΛΑΤΙΟΥ»

Μπαίνουν στο λεωφορείο κάθε τελευταία Κυριακή του χρόνου πριν τα Χριστούγεννα με συναίσθηση του καθήκοντος. Νοιώθουν σαν χρέος τους την επίσκεψη στη μοναξιά των λιγοστών κατοίκων της Αμανής. Πάνε σχεδόν 8 χρόνια από τότε που ανηφορίζουν το Αίπος Άγιες μέρες και πια η αποστολή τους έχει γίνει θεσμός.

Χθες Κυριακή η μελωδική φωνή των καλαντιστών του «Αλλάτιου» ακούστηκε στην Κατάβαση, στην Ποταμιά, στα Χάλανδρα και τα Αφροδίσια. Χτύπησαν τις πόρτες όσων κατοίκων βρίσκονται αυτές τις μέρες στα απομακρυσμένα χωριά, έσφιξαν χέρια, αντάλλαξαν εγκάρδια ευχές και έδειξαν ότι υπάρχουν άνθρωποι με συναίσθηση της ευθύνης απόδειξης της ανθρωπιάς.

Τους … πήρε χαμπάρι όμως και η Βολισσός. Όταν αργά το μεσημέρι ολοκληρώθηκε για φέτος η αποστολή τους κατέληξαν στην ταβέρνα «για ουζάκι» στην κεντρική πλατεία και το ‘ριξαν στο τραγούδι και το χορό. Για άλλη μια φορά θύμισαν σε όλους μας ότι είναι μια από τις πιο κεφάτες συντροφιές του νησιού. Μεταδίδουν τη χαρά, γιατί πρώτοι μπορούν και τη νοιώθουν. Έδωσαν υπόσχεση για του χρόνου σε διαφορετικό δρομολόγιο στην Αμανή.

Δείτε αποσπάσματα από την ξεχωριστή περιοδεία στο video που ακολουθεί. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ