6.7.2016 17:25

Στη βουλή οι εικόνες ντροπής του Τελωνείου της Χίου

Την άμεση αντίδραση της κυβέρνησης ζητά ο Βουλευτής Χίου της ΝΔ κ. Νότης Μηταράκης, μετά τις  εικόνες ντροπής στο τελωνείο Χίου. Ο κ. Μηταράκης προχώρησε ήδη στην κατάθεση σχετικής ερώτησης προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού και Οικονομικών με την οποία ζητεί την άμεση λήψη μέτρων για να μην επαναληφθούν τα ίδια προβλήματα με το σύστημα ελέγχου διαβατηρίων και για να μην δοθεί η χαριστική βολή στην τουριστική κίνηση η οποία ήδη πλήττεται σε μεγάλο βαθμό από το προσφυγικό.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:                                  

«Πρωτοφανείς εικόνες ντροπής καταγράφηκαν  στο τελωνείο της Χίου όταν το πρωί της Τετάρτης το σύστημα ελέγχου διαβατηρίων τέθηκε εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές από εκατοντάδες Τούρκους επισκέπτες, που για παραπάνω από 3 ώρες παρέμεναν καρτερικά να θεωρήσουν τα έγγραφά τους.

Η πολύωρη αναμονή κάτω από ασφυκτικές συνθήκες, χωρίς νερό και αίθουσες με κλιματισμό είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν λιποθυμικά επεισόδια ενώ αρκετοί ήταν οι επισκέπτες που επέλεξαν τελικά να επιστρέψουν άπραγοι στην Τουρκία.

Τα προβλήματα που υπήρχαν στην λειτουργία του συστήματος ελέγχου διαβατηρίων δεν ήταν άγνωστα στην κυβέρνηση. Άλλωστε πρόσφατα υπήρξε παρέμβαση και από την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κα. Καλογήρου, που ζητούσε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στην άμεση κάλυψη των ελλείψεων.

Επειδή το πρόβλημα που ανέκυψε στο τελωνείο της Χίου προσβάλει την εικόνα της χώρας μας και υπονομεύει την τουριστική κίνηση στα νησιά του Βορ. Αιγαίου που έχει ήδη πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από το προσφυγικό και το μεταναστευτικό,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  1. Ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν για να μην επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα;
  2. Γιατί δεν υπάρχει εφεδρικό σύστημα ελέγχου των διαβατηρίων ώστε να υπάρχει εναλλακτική λύση σε περίπτωση βλάβης;
  3. Εάν θα προχωρήσουν στην βελτίωση των εγκαταστάσεων και την ενίσχυση του προσωπικού που υπηρετεί στο τελωνείο Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ