25.11.2015 16:03

Στο σωστό «γιατρό» οι υγειονομικές ασθένειες της Αμανής

• ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ Π. ΠΟΛΑΚΗ

Περίσσεψαν οι διαπιστώσεις δίχως λύσεις στο πρόβλημα. Φαίνεται να είναι κοινά συμφωνημένη και η ενδεδειγμένη θεραπεία έπειτα από τις αλλεπάλληλες συσκέψεις και πλέον έρχεται η ώρα της δράσης.

Με πρωτοβουλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρ. Μιχαηλίδη, απόψε στις 17.00 ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης θα υποδεχτεί αντιπροσωπεία της Αμανής για να του θέσει τα προβλήματα της διαρκούς ιατρικής υποβάθμισης της περιοχής.

Στη συνάντηση, πέρα από το βουλευτή, ο οποίος στηρίζει τα αιτήματα των φορέων και θεωρεί παράλογες πολλές από τις κινήσεις της 2ης ΥΠΕ, πρόκειται να παραστούν ο δήμαρχος Μαν. Βουρνούς, εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Χίου και αντιπροσωπεία παροικιακών σωματείων της Αμανής.

Από τον κ. Πουλάκη θα ζητηθούν:

  • η άμεση μετατροπή της θέσης παιδιάτρου στο Πολυδύναμο Ιατρείο Βολισσού σε θέση παθολόγου ή γενικής ιατρικής.
  • η προκήρυξη των δύο κενών θέσεων με τις συντομότερες δυνατές διαδικασίες.
  • να δοθεί εντολή στην 2η ΥΠΕ το μεσοδιάστημα μέχρι να προσληφθεί ιατρός να καλύπτεται απαρέγκλιτα τουλάχιστον η μια από τις δυο κενές θέσεις από το υφιστάμενο δυναμικό της για τη Χίο.
  • η μεσολάβηση του υπουργού στο Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να εκδοθεί απόφαση που θα επιτρέπει στο Δήμο Χίο να κινεί το ασθενοφόρο της Βολισσού με εθελοντή κάτοχο ανάλογου διπλώματος ή να παραχωρήσει το ασθενοφόρο σε μη κερδοσκοπικό φορέα, ο οποίος θα αναλάβει την κίνηση του.

Η λύση να κατατεθούν τα προβλήματα στον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και πιθανά να ξεμπλέξει την υπόθεση από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει από τις ακατανόητες κινήσεις της 2ης ΥΠΕ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ