7.8.2017 18:13

Η Χίος που αντιστέκεται- Η Χίος που επιμένει

• Στην στατικότητα της εποχής μικρές νεανικές αναλαμπές μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε ακόμα

 

 

Φυστικοβούτυρο και αμυγδαλοβούτυρο ξεκίνησε να παράγει η οικογενειακή επιχείρηση του Κ. Πλακωτάρη

 

Καινοτόμο εργαστήρι ανάλυσης των συστατικών του κάθε κοκτέιλ έστησε το ασυγκράτητο και ευρηματικό Oz 

 

 

Τι άλλο θα κάνει το ΟΖ;

  • ΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΞΗΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΘΑΜΩΝΕΣ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ COCTAIL

 

 

Στο OzCoctailBar, στη Στοά Φραγκάκη, καμία μέρα δεν μοιάζει με την προηγούμενη. Κάτι έχει προστεθεί, κάτι έχει αφαιρεθεί, μια ιδέα πέφτει από εδώ και άλλη μια ξεφυτρώνει πάνω σε κάποια από τις πολλές συζητήσεις που στήνονται από το Δημήτρη Γεωργούλη και τους συνεργάτες του. Η αναζήτηση για την διαφορετικότητα, για την ανάδειξη κάποιου πρότζεκτ αποτελεί μια μόνιμη κατάσταση, που όσοι βρίσκονται στον πυρήνα του καταστήματος οφείλουν να την παρακολουθούν.

Ο Δημήτρης, ο αδελφός του Στέλιος και το προσωπικό αγωνιούν να φέρουν κοντά στην κουλτούρα του κοκτέιλ ντόπιους και επισκέπτες, κάθε φορά με ευφάνταστους τρόπους και κυρίως μέσα από ευρηματικές και πρωτοπόρες ιδέες που αποδίδουν την ουσία και όχι το θεαθήναι.

«Υπήρχε η ανάγκη να εξηγηθεί στους πελάτες τί ακριβώς περιλαμβάνει ένα κοκτέιλ. Ποια είναι τα συστατικά του, τι σημαίνει το lemon grass, το passion fruits, το agave νέκταρ. Μια κεντρική διαπίστωση στον κλάδο είναι ότι το 80% των πελατών γνωρίζει αν του αρέσει ένα κοκτέιλ ή δεν του αρέσει πριν το πιει. Είναι θέμα προδιάθεσης και προετοιμασίας που ξεκινά από το προσωπικό, περνά από τον κατάλογο και φτάνει στη βιωματική εμπειρία που φτιάξαμε μέσα στο Oz, ένα ταξίδι στη γνωριμία συστατικών και ποτών», εξηγεί ο Δημ. Γεωργούλης.

 

Χώρος για τις 5 αισθήσεις

Εργαστήριο το λένε στο Oz. Είναι όμως κάτι παραπάνω. Είναι ένας μικρός κόσμος από συστατικά, συνδυασμούς, λειτουργίες, που δείχνουν στον καθένα τη βάση των κοκτέιλ, την προσθήκη των υλικών που απαιτούνται και το πως όλα μαζί γίνονται ένα mojito ή ένα old fashion! Από το καλαμπόκι που αποτελεί συστατικό για το μπέρμπον, μέχρι το raspberryή τη μαστίχα, η τελική κατάληξη στα μάτια του πελάτη είναι ό,τι ακριβώς πίνει. Γλυκό, ξινό, ουδέτερο, πικρό ή ανθρακούχο, στο εργαστήρι του Oz θα διαπιστώσετε με το μάτι αλλά και με οπτικοακουστικά μέσα τον πρακτικό κόσμο των κοκτέιλ.

«Το προσωπικό είναι εκπαιδευμένο να εξηγεί και να παρουσιάζει στους πελάτες κάθε λειτουργία και κάθε συστατικό. Και το περίεργο είναι ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο από ντόπιους πελάτες αλλά και από τους επισκέπτες. Αυτό θέλαμε να πετύχουμε. Και σχεδιάστηκε μέσα από πολλές ιδέες και συζητήσεις. Κλείναμε το κατάστημα στις 3 τα ξημερώματα και μέχρι τα ξημερώματα φτιάχναμε το εργαστήρι».

Όπως στη ζωή κάθε στιγμή δεν επιστρέφει, στο Oz Cocktail Bar η μοναδικότητα κάθε στιγμής είναι υπολογίσημη και πρέπει να μένει χαραγμένη στη μνήμη.

 

 

Χιώτικο φυστικοβούτυρο και αμυγδαλοβούτυρο
Ο Κώστας  Πλακωτάρης μας  «συστήνει» τα νέα προϊόντα  του 
Η ιδέα της δημιουργίας ενός προϊόντος, όπως το φυστικοβούτυρο,  που στο νησί μας αλλά και γενικότερα στη χώρα μας δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο, κυοφορούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο μυαλό του Κώστα Πλακωτάρη, ο οποίος, αφού θήτευσε στη Meditera & στο  Citrus, αποφάσισε να πάρει το ρίσκο και να μυήσει το Χιακό κοινό στο γευστικό κόσμο του φυστικοβούτυρου και του αμυγδαλοβούτυρου.  
«Πρόκειται για δύο προϊόντα απόλυτα φυσικά, δίχως πρόσθετα, δίχως ζάχαρη, αλάτι  και συντηρητικά. Έχουν ως βάσης τους το φιστίκι και το αμύγδαλο αντίστοιχα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στη ζαχαροπλαστική όσο και στη μαγειρική», εξηγεί.
Η διαδικασία παρασκευής και  παραγωγής  του Χιώτικου φυστικοβούτυρου και αμυγδαλοβούτυρου διαρκεί περίπου τρεις ημέρες, με όλες τις εργασίες να πραγματοποιούνται στο εργαστήριο του Κώστα Πλακωτάρη στον Κάμπο. «Προμηθευόμαστε τους ξηρούς καρπούς, τους ξηραίνουμε και εν συνεχεία τους πολτοποιούμε. Μετά γίνεται η παραγωγή, η οποία φτάνει στα 120-200 βάζα ημερησίως. Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση, οπότε η παραγωγή είναι προς το παρόν περιορισμένη». 
Στα άμεσα μελλοντικά σχέδια του Κώστα Πλακωτάρη και της εταιρείας του με την επωνυμία « KISS the EARTH»  είναι η παρασκευή snacks που θα έχουν ως βάση τους  τη μαστίχα αλλά και τα μυροβόλα Χιώτικα εσπεριδοειδή που υπάρχουν σε αφθονία στον Κάμπο.  
« Στις 10 ημέρες κυκλοφορίας των προϊόντων μας η ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού είναι θετική. Στόχος μας είναι να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο, να δημιουργήσουμε νέα προϊόντα και να επεκταθούμε και σε αγορές εκτός Χίου και εκτός Ελλάδος», αναφέρει, συμπληρώνοντας ότι τόσο το φυστικοβούτυρο όσο και το αμυγδαλοβούτυρο μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αλείμματα, ως smoothies, ως βάση για γλυκά ή αλμυρά εδέσματα. 
Το  Χιώτικο φυστικοβούτυρο και αμυγδαλοβούτυρο βρίσκεται ήδη στα ράφια επιλεγμένων καταστημάτων του νησιού (περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα KISS the earth στο fACEBOOK). 
 ΓΡ. ΜΑΧΑΛΙΑ 
 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ