Πως συνδέεται η Σαντορίνη, νησί γνωστό σε όλο τον κόσμο και βασικός καλοκαιρινός προορισμός, με τη Χίο, νησί με τα αντίθετα χαρακτηριστικά; Η απάντηση βρίσκεται σε ένα βαζάκι με καραμέλες, ονόματι Dyo-Dyo.
Πριν λίγο καιρό η εταιρεία Dyo-Dyo κυκλοφόρησε τη νέα σειρά καραμελών «Santorini spring ouzo», με το απόλυτο ελληνικό ποτό, το ούζο και γιασεμί και «Santorini black love» με τριαντάφυλλο και μέντα. Ο Δημ. Κοκκινάκης βασίστηκε στο γεγονός ότι και τα δύο νησιά έχουν ηφαιστιογενείς παραλίες, επομένως μαύρα βότσαλα και κάπως έτσι έφτασαν να κυκλοφορούν χιώτικες καραμέλες με σαντορινιό όνομα.
Η γεύση τους θυμίζει καλοκαίρι, κάτι που εκτίμησαν οι Άγγλοι, που δεν φημίζονται για αυτή την εποχή του χρόνου, και βράβευσαν στα φετινά Great Taste τη χιώτικη καραμέλα, στις δύο νέες γεύσεις της. Τα βραβεία γεύσης Great Taste, γνωστά και ως όσκαρ των γεύσεων, φέτος δέχτηκαν 13. 500 προϊόντα. Από αυτά διακρίθηκαν τα 3.500, στα οποία συγκαταλέγονται και οι χιώτικες, χωρίς γλουτένη, καραμέλες.
Τα πάρε - δώσε με το εμπορικό νησί έχουν ξεκινήσει και ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για να αποκτήσουν στη Σαντορίνη τις Dyo- Dyo. Ο στόχος του Δημ. Κοκκινάκη είναι να ταξιδέψουν για ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, καθώς θεωρεί ότι εκεί μπορούν να εκτιμηθούν περισσότερο.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.