28.12.2015 16:06

2.016: το έτος του ελέγχου

Έχουν σίγουρα πολλά στο κεφάλι τους για να προσθέσουν πρόωρα άλλο ένα. Λογικά, βέβαια, θα έχουν αρχίσει να σκέπτονται ότι η χρονιά που ακολουθεί είναι χρονιά κρίσης και για τους βασικούς τους συνεργάτες.

Σπάνια, είναι η αλήθεια, οι αυτοδιοικητικοί «κρεμάνε» κάποιες από τις επιλογές τους. Δεν περισσεύει το σθένος μιας πιο σύντομης αξιολόγησης γιατί στο βάθος κρύβεται μια διαφοροποίηση από όποιον κριθεί ελλιποβαρής. Υπομένουν, επομένως, όσους εξ’ αρχής εμπιστεύτηκαν, αδιακρίτως της αποτελεσματικότητάς τους. Τα … ψωμιά αντιδημάρχων, προέδρων φορέων, θεματικών αντιπεριφερειαρχών και λοιπών, η εξουσία των οποίων πηγάζει από εντολή «άνωθεν», έχουν αρχίσει πια να μπαγιατεύουν. Με το που λήξει το 2.016 Μαν. Βουρνούς και Χρ. Καλογήρου θα προχωρήσουν στις συνηθισμένες κι αναμενόμενες αλλαγές προσώπων.

Τις περισσότερες φορές οι αλλαγές υπαγορεύονταν από τη στρεβλή λογική της μοιρασιάς. Να απολαύσουν όλοι οι εκλεγμένοι τμήμα της μέθης της εξουσίας, για να τους έχουμε ικανοποιημένους και συνεπώς υποψηφίους και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Δεν είμαι διόλου βέβαιος ότι την πάγια τακτική θα ακολουθήσουν δήμαρχος και περιφερειάρχης. Ήδη είναι σε θέση από μόνοι τους να αντιληφθούν ποιοι … τραβάνε και ποιοι απλά πιάνουν μια θέση. Το έχει διαισθανθεί, άλλωστε, και ο κόσμος, είναι κάτι που βγάζει μάτι με ευκολία.

Το 2.016 θα αποτελέσει, επομένως, έτος τελικού ελέγχου των επιδόσεων για όλους τους –αντί, αν και έχω την υποψία ότι το τέλος του θα είναι μια ισχυρή δοκιμασία συνοχής ειδικά για τη δημοτική αρχή.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ