Τώρα που ο κάθε καρπός της γης ισοδυναμεί με εισόδημα, έχουν πολλαπλασιαστεί εκείνοι που αναρωτιούνται γιατί στη Χίο δεν ευδοκιμεί ένα ελαιοτριβείο με δυνατότητες τυποποίησης και προώθησης του ελαιολάδου. Δυνητικά θα μπορούσε να δώσει καλύτερη τιμή λαδιού στον απλό παραγωγό, απ’ τη σχεδόν ανύπαρκτη σήμερα.
«Ποιος να αναλάβει το κόστος μιας τέτοιας επένδυσης, αν δεν υπάρχει συμφωνία από το σύνολο των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο;», έθεσε τον προβληματισμό ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου. «Στην αγορά του λαδιού, όσο κι αν φαίνεται αγορά με προοπτικές, για να εξασφαλίσεις τη διάθεση του προϊόντος πρέπει να έχεις δημιουργήσει κανάλια επαφών πολύ νωρίτερα. Κι εκεί πάσχουμε», συμπλήρωσε.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.