Τρένο με απροσδιόριστο δρομολόγιο αυτός ο Παππής. Πάνω που βιάζεσαι να τον κατατάξεις στους σεβόμενους την τυπολατρία, ως έχων και κατέχων, έρχονται οι τοποθετήσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο να ανατρέπουν την εικόνα που έχεις σχηματίσει για αυτόν.
Τυπική έμοιαζε η διαδικασία έγκρισης της τιμής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την αναγόρευση του σε επίτιμο δημότη κατά την παρουσία του στις εορταστικές εκδηλώσεις της 11ης Νοεμβρίου. Τυπική μέχρι που ζήτησε το λόγο ο Παν. Παππής. Στην αρχή ρώτησε αν πρόκειται για απαίτηση της Προεδρίας ή πρωτοβουλία του Δήμου. Του εξηγήθηκε ότι κάποια πράγματα επιβάλλονται από την εθιμοτυπία.
Δεν καλύφθηκε από την απάντηση κι ανέπτυξε ένα δικό του σκεπτικό. Γιατί πρέπει να τιμηθεί κάποιος που επί των ημερών του διευρύνθηκε το Δημόσιο κατά 302.000 υπαλλήλους; Γιατί να τιμηθεί κάποιος όταν επί των ημερών του κάηκε η μισή Αθήνα και δολοφονήθηκαν τρεις εργαζόμενοι στη Marfin; Γιατί να τιμηθεί κάποιος, ο οποίος ακόμα και από τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας συνηγόρησε για το δημοψήφισμα – παρωδία;
Τα γιατί του Παν. Παππή έτειναν σε καταψήφιση εκ μέρους του της πρότασης. Μόλις όμως διαπίστωσε ότι Ερμ. Φρεζούλη και Μ. Σκούφαλος είχαν πεισθεί να ψηφίσουν θετικά για να μην σπάσει το αρραγές της ομοφωνίας, αποφάσισε να αποχωρίσει από τη διαδικασία της ψηφοφορίας κι έτσι ομόφωνα ο Πρ. Παυλόπουλος να τιμηθεί. Η Ιστορία πάντως θα γράψει, χωρίς τη συγκατάθεση του Παναγιώτη.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.