Τη θεατρική παράσταση «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Σάββατο στο θέατρο Καστρομηνά οι Χιώτες θεατές. Η παράσταση πραγματοποιείται στα πλαίσια του Φεστιβάλ «ΙΩΝΙΑ» 2018.
Υπόθεση:
Στους «Βατράχους», κωμωδία που διδάχτηκε στα Λήναια το 405 π.Χ., ο Διόνυσος, απογοητευμένος από την πενία των δραμάτων που παρουσιάζονται στην Αθήνα, καθώς οι μεγάλοι τραγικοί έχουν πεθάνει, κατεβαίνει στον Κάτω Κόσμο, προκειμένου να φέρει πίσω ένα μεγάλο ποιητή, ικανό να σώσει την Πόλη από την παρακμή. Για το σκοπό αυτό, διοργανώνει έναν ποιητικό αγώνα ανάμεσα στον Αισχύλο και τον Ευριπίδη, ορίζοντας διαιτητή τον ίδιο τον Πλούτωνα, ώστε ο καλύτερος εκ των δύο να επιστρέψει. Και καλύτερος για τον Αριστοφάνη, που σατιρίζει ανελέητα τα νεωτερικά ήθη, άρα και τον τότε εκπρόσωπό τους, Ευριπίδη, αναδεικνύεται ο Αισχύλος. Ο Αισχύλος θα είναι ο νικητής.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώτα Σερεµέτη
Σκηνικά – κοστούµια: Τέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Κίνηση: Σοφία Πάσχου
Μουσική: Νίκος Γαλενιανός
Σχεδιασµός φωτισµών: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Σίλια Κόη
Φωτογραφίες : Πάνος Γιαννακόπουλος
ΗΘΟΠΟΙΟΙ (µε σειρά εµφάνισης):
Λάκης Λαζόπουλος
Σοφία Φιλιππίδου
∆ηµήτρης Πιατάς
Αντώνης Καφετζόπουλος
Μαζί τους οι: Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννης Στεφόπουλος, Γιώργος Συµεωνίδης, Εριφύλη Στεφανίδου, Τάσος ∆ηµητρόπουλος, Γιάννης Γιαννούλης, ∆ηµήτρης ∆ρόσος, Ειρήνη Μπούνταλη, Φοίβος Συµεωνίδης, Χρήστος Κοντογεώργης, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος
Μουσικοί – perfomers: Σταµάτης Πασόπουλος, Christoph Blum
Στο χορό συμμετέχει όλος ο θίασος.
Ώρα έναρξης:21:00
Προπώληση εισιτηρίων:
-Γραφεία Ελεύθερου Πανεπιστημίου "ΙΩΝΙΑ": Ομήρου 5 (έναντι παλαιού Ταχυδρομείου), 2271300411-12, 6985054300
-Βιβλιοπωλεία: "Πάπυρος" 2271021550, "Πυξίδα" 2271026666
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.