Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει είναι πάντοτε ξεχωριστές και αγκαλιάζονται από το κοινό. Με γνώμονα την αγάπη της για τα παιδιά και το χορό και αξιοποιώντας τις γνώσεις της και τις σπουδές της στην ελληνική χορευτική παράδοση, μεταλαμπεύει στα παιδιά με μοναδικό τρόπο όλα όσα ξέρει. Έτσι οι μικροί χορευτές δίχως πίεση και άγχος αλλά μέσα από το παιχνίδι μαθαίνουν τελικά να χορεύουν.
Η Έφη Μιχαλοπούλου, η δασκάλα χορού των προσχολικών και σχολικών τμημάτων του συλλόγου «Λέων Αλλάτιος», εμπνεύστηκε φέτος από το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα που ταλανίζει το νησί μας. «Φέτος για μένα εκτός από τα παιδιά που είναι πάντοτε η έμπνευση και η δύναμη μου σε ότι κάνω μια ματιά γύρω μας με όλα αυτά που βιώνουμε εδώ στο νησί όσον αφορά στο προσφυγικό ήταν αρκετή ώστε να φτιάξω την ιστορία που θα δείτε», δήλωσε στον «π» η Έφη Μιχαλοπούλου προσθέτοντας ότι προσπάθησε με ένα πολύ παιδικό τρόπο να αγγίξει το ευαίσθητο αυτό κομμάτι. «Μίλησα στα παιδιά για τους πρόσφυγες καθώς και για τους Έλληνες πρόσφυγες οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί ανά την Ελλάδα και εξωτερικό», ανέφερε η δασκάλα χορού του «Λέων Αλλάτιου».
Ο θεατής θα παρακολουθήσει την ιστορία δύο φίλων, του Ορφέα και της Ολομόναχης που έπαιζαν ειρηνικά στην Σμύρνη πριν την καταστροφή. «Ώσπου ο ουρανός μαύρισε αστραπές, το αεράκι έγινε ανεμοστρόβιλος, οι ψιχάλες χαλάζι. Προσπάθησα να μιλήσω για τον πόλεμο, τον ξεριζωμό και την Μικρασιατική Καταστροφή χρησιμοποιώντας τις παραπάνω έννοιες που είναι περισσότερο κατανοητές σε αυτές τις ηλικίες», είπε η κα Μιχαλοπούλου.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί από τις αστραπές και τις βροντές, ο Ορφέας χάνει την Ολομόναχη από τα μάτια του και από τότε ξεκινά ένα ταξίδι αναζήτησης με μοναδικούς συντρόφους του τα δύο αηδόνια. Τον Καλλίφωνο και τον Καλλίχορο. Μαζί θα περάσουν την μαύρη θάλασσα θα έρθουν στα παράλια με τη Μπρατσέρα τους όπου βρέθηκαν σε όποια σημεία της Ελλάδας υπήρξαν χαμένες πατρίδες. « Την ώρα που θα περνούν από τις χαμένες πατρίδες όπως είναι η Θράκη και η Ήπειρος το κοινό θα παρακολουθεί και αντίστοιχους χορούς και τραγούδια. Ο ζητιάνος και η κόρη του νερού είναι οι ήρωες που οδηγούν την πλοκή και περνούν το μήνυμα της αγάπης. Όλους τους δένει η αγάπη, είτε αυτή είναι φιλική, είτε για τον συνάνθρωπο, είτε η αγάπη για την πατρίδα και για επιστροφή σε αυτήν», σημείωσε η εμπνεύστρια της υπέροχης αυτής ιστορίας Έφη Μιχαλοπούλου.
Στο μουσικοκινητικό κομμάτι οι ήρωες θα συναντήσουν ένα πυκνό δάσος μέσα στο οποίο μόνο δύο είναι τα σωστά μονοπάτια του ρυθμού και του χορού. Αυτά τα δύο ανακαλύπτουν στην πορεία ότι ενώνονται και το ένα οδηγεί στο άλλο. «Ευχαριστώ βαθύτατα όλα τα παιδιά για την άψογη συνεργασία και την προθυμία τους να με βοηθήσουν και να υλοποιήσουν αυτό που είχα στο μυαλό μου... Τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα και αναμένουν με ανυπομονησία να πρωταγωνιστήσουν στη δική τους ιστορία στη δική τους γιορτή που με τόσο επιμονή και υπομονή προετοίμασαν!» κατέληξε η κα Μιχαλοπούλου.
Τους κεντρικούς ρόλους της ιστορίας θα υποδυθούν:
Ορφέας: Δημήτρης Κουτσουράκης
Καλλίφωνο Αηδόνι: Αγγελική Θρουβάλα
Ολομόναχη ζητιάνος & κόρη του νερού: Αργυρώ Στρατάκη.
Σκηνοθεσία-διάλογοι-επιμέλεια διδασκαλίας και Καλλίχορο Αηδόνι: Έφη Μιχαλοπούλου.
Στις 14 Ιουνίου λοιπόν στις 19:00 το απόγευμα τα μικρά Αλλατάκια περιμένουν όλους εμάς να καμαρώσουμε την δουλειά τους και γιατί όχι να αποσπάσουν το πιο θερμό μας χειροκρότημα.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.